About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Sunday, September 21, 2008


Haha.. camne la aku leh tejebak plak nak blogging ni. Padahal aku ni secretive giler. I guess let the reasons be kept within me, myself. This is like a tribute to my life la konon.. and i guess i have to start learning how to express myself clearly. Sebab org slalu salah anggap pasal aku. hehe..So aku nak start kenal diri sendiri balik. for the past years, i feel like i was somewhere and someone else. It's time to get to know myself and get real.. So, pada korang yg suke misinterpret aku, bawak² la berenti. I started off badly in life..I know it's not easy to make things right. But at least i can make 'em better..

Since ni 1st posting aku.. aku citer skit la pasal aku. I was born on 26th June 1982 to Encik Jauhari and Puan Aishah. Org ckp.. "Hanya Jauhari mengenal manikam (permata)". So.. akulah permata itu. hahaha.. Dorang citer kat aku, mase aku lahir tu masing² berebut nak namekan aku. Yg org ni nak namekan aku cam omputeh. Yg org tu plak nak namekan aku cam arab. Last², kuar la name Emelia Balqish.. Mase aku kecik² aku slalu kunpiuz name aku. Nak sebut pon tergeliat lidah.

I grew up in a modern family..where education is essential. Tapi aku ni pemalas skit nak balaja. After i completed my dip, aku dah malas nak further.. Sebab aku dah seronok pegang duit sendiri mase tu. Jenuh la family aku dok bising². Family aku ni kire besar la gak. walaupon agak berterabur.kitorang mmg rapat dgn masing². aku banyak membesar ngan nenek aku.aku rapat sgt ngan die. no one messes with her.. or they'll find out how ugly i can be. Aku rapat gak ngan aunty² n cousin² aku.

I am a BELIEVER..I believe things happen for million of reasons. So, i'll never regret whatever happened in the past.. no matter how painful they were.. They make me who i am today.. I don't wanna be stucked up in the past.but that doesn't mean i forget 'em..

ok.. a lil bit about my job.. some call it their dream job.. Tapi aku x rase la keje ni exciting mane pon. Cume aku rase it's a bit different from what most people do.
Tapi alhamdulillah..aku suke gak keje aku. cume kdg², aku rase lost.hehe.. cume rakan² senasib je yg paham keje ni. Tapi opis aku best.kdg² kitorang mcm terencat gak la. hahaha..

ok.. aku xnak citer panjang². as days go by, u'll get to learn more about me. ape² yg baik, korang leh jadikan panduan. yg x baik tu.. jgn ikot. hehe..

0 Hit(s):