About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Wednesday, October 29, 2008

I Forgive But Don't Forget

A wise man said that u should learn to forgive and forget. I did that A LOT.. but the thought of being the good one is no longer in my head. I mean.. how can u do somethin awful to a person and expect him/her to forgive and forget?

After a certain point in life.. i realize that i've been very forgiving.. but the truth is.. i never forget. And when the memory of it creeps back into my mind once in a while, i got angry. and most of the time.. i start to mess up. U dont simply break someone's heart and expect forgiveness from that person, do u?

Something happened during few days back. Something which totally drives me down the hill. But i can't still get it out of my head. My heart aches for every thought of it. it makes me sick. makes me wanna go jump off the hill.

and i wonder.. why am i coping with all these shits again? Someone needs to knock me in the head and show me how to live my life.. i do realize that this is not right.. But i don't have the guts to stand up for it.

I wish for more strength ahead.. so i can live thru it.. forgive those people around me.. and forget whatever they have ever done to me.

Saturday, October 11, 2008

Aku Penat & Tension..

warghhh.. aku penat sgt² skang ni. Tensen sgt². Sedih sgt². Kebanyakannye pasal keje. i'm tired of moderating. Aku dah xde idea nak cet. Pastu pasal regulations baru lagi. Pening kepale aku. Dgn pasni 3 org 1 sip.. Lagi la menyakitkan pale aku.

Aku nak cari keje lain dlm Astro. mcm susah gile nak lumpat². Nak cari tempat lain, aku mcm berbelah bagi nak tinggalkan Astro. adoyaiii.. tulunnnn.

Tapi aku rase pasni aku kene start la plan hidup aku. Gile penat rase x secure mcm ni. Ruginye dulu² aku tolak offer² keje lain. Ntah² kalo aku tuka keje, dah 4-5 ribu kot gaji. huahuahua.. berangan kene lebey la.

Pasni aku nak update CV.. Pastu aku tepakse la gunekan org² yg berkaitan. huhuhu.. Uncle aku dah banyak kali bising suh submit CV kat die. Aku je tangguh².

Tapi aku mcm takot giler nak start hidup baru. Takut x menjadi. But i guess risk tu ade je kat mane². Skang ni aku kene plan ahead la. mintak² la jadi. I'm desperately in need of a miracle to happen.

Pastu aku rase aku nak further studies. Wat part time je la. Masalahnye, otak aku ni dah berkarat. Mau x nye. Asik ekeke.. hikhik.. hukhuk.. wakaka.. Tu je la aku wat sepanjang jadi mod ni. Bengong dah otak aku.

Ruginye dulu pas grad aku x terus dlm investment line. Kalo x, mesti aku dah kaye raye dah skang. Kawan aku Alex dah siap keje kat HK gaji stok riban². Bak kate kalo nak bayar PTPTN tu, boleh bayar cash terus. huhu.. Padahal Alex tu bukan pandai sgt cam aku pon. kakakaka.. Mintak² Alex xkan jumpe blog ni. hikhik..

So, korang doa² kan la aku.. aku tlg aminkan jek.. aminnnnnnnn.. hikhik..

Tuesday, October 7, 2008

JERAWAT!!!!!!

ni aku ade terbace pasal jerawat..
it might me usefull..

KENALI LOKASI JERAWAT:

DAHI: Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik.
Minda dan badan ,mungkin terlampau letih.
Kumpulan ini biasanya panas baran
Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal.
Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak

HIDUNG: Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah.
Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidaknormal.
Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi

DAGU: Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah.
Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur.

PIPI KIRI: Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN: Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

JERAWAT DI BADAN: Masaalah toksin dalam badan.
Jarang membuang air besar.

Saturday, October 4, 2008

My New Shades!!

aku lupe nak ckp. ari tu.. sehari sebelom raye,aku gi jln² kat jusco ipoh.. Aku ingat xnak bli pape. Sebab sume dah ade.

pastu aku pon masuk la kedai Guess.. nyaris² aku nak bli purse die.. hekhek.. seb bek kazen aku ckp.. 'Purse awk kan ke elok lagi..watpe nak bli purse baru.. mcm la leh pakai banyak.' terus aku x jadi bli. betol gak ape die ckp.

pastu aku masuk kedai ESPRIT.. kat situ pon aku nyaris² gak bli baju.. tapi seb bek la size yg aku nak tu dah xde.

pastu.. aku masuk plak kedai MNG.. adoi..yg ni aku dah rambang mate. ngan pursenye. ngan kasutnye.. last² aku bertape jap kat shades stand die.. aku pon testing² la shades yg ade kat situ.. skali aku dah terjatuh cinte la plekkkk kat 1 shades ni. aku pikir nak cari kat KL je nanti.
skali amoi salesgirl tu ckp kat KL dah xde stock. huhu..aku pon temakan la kate² die. aku terus bli. seb bek la x mahal.. RM65 jek.. ni shades baru aku. hikkk.



Hurrayyyyy!! Barbeque dtg lagi!

Tiap² tawun BBQ ni dah jd cam rutin raye kitorang. Cam biase, aku ngelat la. aku tukang amik² gamba jek. sebab aku x suke bau bende² mentah ni. bile dah siap bakar, baru aku makan. hehe.. ni aku tepek gamba sekitar majlis BBQ kitorang..





Sementara org² dewase makan² yg kecik² pon sebok la men bunge api.
ade gak la yg org² beso yg nyebok gak tulun men bunge api. hikhik..


Samat Ari Raye!

Selamat Hari Raye!!!

ngehngeh.. 1 Oct 2008 bersamaan ngan 1 Syawal 1429.. pagi2 nenek aku dah gegor umah suh sume bangun. aku yg mmg jenis cpt sedar ni, ngan muke x siap tepakse la bangun gak.. terus mandi.. pas dah makan sume.. kitorang pon start la salam².. iskk. sebak aku taim salam ngan nenek aku.. begenang gak la air mate. tapi seperti bese, aku tetap kuntrul macho. huahuahua.. ok.. ni gambo2 sekitar raye..

ni gamba 1 family. tu pon ade yg x masuk lagi..

ni gamba ikot tone color baju. hehe.. gewdikk.


kitorang berempat ni mmg x leh dok skali. ade je tupik nak
nganyam ketupat. especially aku ngan yg baju pink(Zura).
yg baju kuning(Qina) ngan baju biru tu(Delina) adik badik.

ni aku ngan K.A. baju kitorang leh tersame kaler plak..

Dani pon nak pakai baju melayu..

tgh² amik gambo tu, bleh plak aku terlelap jap. ngantuk gile. dah la mlm tu tido kul 4 pagi. pas bangun je, aku terus mandi salin baju. panas gilerrrrrrrr..