About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Friday, November 7, 2008

Say Thank You, Please..

Well.. aku cam xpaham la org² skang ni. Aku paling pantang betol org yg x reti gune perkataan 'THANK YOU' ngan 'PLEASE' ni. Why is it so hard to be said? Why do people always make a big deal out of it? Susah sgt ke nak ckp? Busuk punye olang..

I mean.. if someone does u a favor or u get something from someone, ckp je la 'THANK YOU'. pastu kalo nak mintak tlg wat ape² ke, ckp je la 'PLEASE'. Ni x.. main suruh jek.. hish. geram aku ngan org² camni. x gi skulah ke ape? Mak bapak ko x ajar ke? Aku bukan nak bangge la. At least dlm family aku mende2 tu adalah WAJIB.

A simple 'THANK YOU' would be enough to show a mountain of appreaciation kan? 'PLEASE' plak akan memudahkan perjalanan segale urusan. huahuahua.. I mean. kalo org mintak korang wat ape², siap ckp please.. mesti korang pon lembut je hati nak tulun kan?

SO.. start dari skang, korang belajar² la ckp 'THANK YOU' and 'PLEASE'. Sok dah ade anak², ajor dorang gak ckp camtu. Jgn jadi manusia kurang ajor. X baek punyerrr.. hakhak..

0 Hit(s):