About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Wednesday, December 10, 2008

A Hectic Weekend

Friday: Aku keje siang. Rase nantok giler. Maybe sbb esoknye aku dah nak cuti. Aku rase lambat sgt mase bejalan. Mase balik tu plak jem nak mampos. Giler penat aku drive. Seb bek keta aku auto. Sampai umah, dorang plak ajak aku gi main bowling. Aku ikut je walopon penat. Tapi aku ckp aku nak balik awal. Dah sampai sane, xdenye nak balik awal bagai. Pas bowling, gi lepak minum plak. Last² kul 3 lebey gak aku sampai umah. Aku siap msg adik aku suh siap² kul 6 pg sbb nak balik ipoh.

Saturday: Last² aku tejage pon kul 8 lebih. Kelam kabut la aku dgn beg x kemasnye. Kul 9 baru aku gerak gi Tasik Selatan amik die. Pastu gi Damansara plak amik gf die. Kul 10 pg baru gerak pegi ipoh. Mmg banyak giler keta. Maklum la.long weekend. Every rest area was badly congested. Tension giler aku. Dgn x cukup tidonye. Aku dah la janji nak amik kereta kul 11. Last² kul 1 lebih gak aku sampai umah. Kul 2 ptg baru aku gi tuka keta.

Aku terus gerak gi Alor Star. Sebab aku dah janji ngan mama nak amik die hari tu gak. Aku dah lupe dah pasal penat. Tapi, ujan je sepanjang jln. Dah la jem. Tiap² rest area jem. Tension gile aku. Kul 6.30 ptg baru aku sampai umah mama. Terus aku suh siap². Kul 7.30ptg baru gerak gi ipoh balik. Nasib baik mlm tu jln dah clear skit. Tapi ujan x gak berenti. Huhu. Sepanjang jln, aku dok fokus kat kucing yg duduk atas ribe mak aku. Name die WANDA (omputeh ok). Aku risau kalau² die melompat ke ape ke. Tapi surprisingly, die dok diam je.. Mak aku selimutkan die. Die dok la dlm selimut tu x berbunyi ke ape. Maybe die takot kot. Xpon, die segan ngan aku. hehe.

Kitorang sampai Ipoh kul 10.30. Aku settlekan adik² aku kat umah aunty aku, pastu aku kuar balik ngan mama beli makanan. Kul 12.30 mlm baru aku sampai umah nenek aku. Giler penat. Aku terus tido x ingat..

Sunday: Aku sedar² dah dekat kul 11pg. Aku siap² terus ambik mama, adik² aku ngan aunty aku. Kitorang gi Tesco beli brg² umah. Banyak giler suping. Abis gak la RM800. Kul 7ptg aku balik umah nenek aku balik. Mlm tu aku mmg dah rase x sedap badan. Sejuk sampai gigil². Kul 11.30 aku dah start ngantuk. Ntah bile aku terlelap pon aku x sedar. Tapi aku rase sejuk lain mcm. Tgh² aku sedap tido tu, aku termuntah.. eeeeuwww. Seb baik aku sedar. Terus aku lari gi bilik air. Kazen² aku sume tekejut sebab aku tgh tido tetibe bangun berlari je. Dorang ingat aku ngigau. huahuahua. Mase tu aku dah rase x selesa.

Monday: Selamat Ari Raye Aidiladha. Aku bangun kul 10pg. Badan rase lemah gile. Aku rase urat² aku membengkak. Mase tu sakit x yah ckp la. Aku x reti nak eksplen. Aku tepakse gak mandi. Aku rase air yg kene badan aku tu cam bise sgt.

Pas mandi, maid nenek aku offer nak keruk (korang tanye la org indon mane² pon mesti tau keruk ni. dorang gune duit syiling gosok² bagi kuar angin. dorang ckp, kalo merah tu tandenye banyak angin.) Sakit, pedihhhhhhh.. Tapi aku tahan gak. Mmg mase tu aku rase lemah sgt nak bejalan. Abeh 1 badan aku die keruk. Elok je die susun² corak tu mcm tulang rusuk. hehe.. Pas die keruk tu, aku terus tetido. Aku mmg x larat. Badan aku lemah semacam.

Aku sedar je dah dekat kul 3 ptg. Tu pon sbb maid tu kejutkan aku suruh minum air halia. Aku dlm nak muntah² tu, aku tibai gak. Gile perit tekak aku nak masukkan mende alah tu dlm perut. Pastu nenek aku siap pakse² aku makan. Die ckp aku demam sebab makan x ikut time. Ade plak. Aku makan skit punye banyak ape. Tapi aku sempat gak la curi² minum nescafe ais mase tu. Org ckp, kalau baru lepas urut, x leh minum ais. Tapi sbb x tahan godaan, aku teguk gak secawan. Jenuh makchu aku bebel². Aku wat muke blur je..

Dlm hati aku dok risau camne la aku nak drive balik KL. Kul 4 lebih tu, aku terus siap² gi amik adik aku, Aswad. Sbb dah janji nak balik skali. Aku bawak die jumpe mak aku dulu la. Sbb since mak aku sampai ipoh, die x sempat dtg lagi umah aunty aku tu. Pas dah slm² mak aku, aku gerak balik umah nenek aku amik kazen aku Munira.

Kul 6.30 baru gerak balik KL. Mule² tu jln x jem sgt. Tapi banyak keta. Halfway, jln dah start jem. Mule la aku tensen balik. Dah la badan aku dok sakit². Kat Bidor, ade 5-6 keta eksiden. Bumper to bumper. Mesti kes brek emejensi nih. Tgh aku drive dgn penuh berhemah tu, tetibe keta depan aku plak brek emejensi. Aku pon tekan la brek. Sampai screeching tayar aku. Mesti keta blakang aku tekejut. Seb baik die x langgar.

Pastu dah sampai Rawang, keta makin banyak. Aku x tau la dari mane dorang dtg. Lagi skali keta depan aku brek emejensi. Aku yg mase tu mmg tgh laju, brek abis²an dah. Mmg mase tu aku bajet aku dah ciyom keta depan aku tu. Aku siap picit peha Munira yg dok sebelah aku tu kuat². Bedebar² jantung aku. Rupenye aku x langgar. Tapi aku rase ade la seinci jek jarak aku ngan keta depan tu. Kalau la ade tikus dok antara keta aku ngan keta depan tu, mesti tikus tu dah penyet cam babi salai. Mase tu, Allah je la tau bape kali mate aku terkedip² sebab terkejut.

Alhamdulillah kitorang sampai KL dlm kul 9 mlm. Aku terus antar Munira gi umah aunty aku. Pastu aku bawak Aswad lalu depan umah yg bakal kitorang duduk start ujung bulan ni. Aku tepon U. Die suh aku gi umah Siber sbb die ade wat makan². Aku pon angkut la Aswad skali. Kul 1 baru aku sampai umah. Penat sgt. Tapi nasib baik la demam aku dah ok. Alhamdulillah..

0 Hit(s):