About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Thursday, January 1, 2009

Happy 2009!


Happy new year!! Midnite smlm aku celebrate kat umah aunty aku. Kitorang berkumpul kat situ. As usual, aku mmg x minat nak celebrate kat luar sbb ramai manusia² yg x bertamadun slalu wat kaco taim² gini. Dulu² taim budak² leh la aku gi celebrate bagai. but those days are over. Kalo aku nak kuar pon, aku akan kuar luar KL la. Aku stay sampai 12.30 je kat umah aunty aku. Pastu aku balik sbb aku keje pagi hari ni. Bile aku sampai je depan umah, dgn banggenye ade 1 keta yg di mane tuan die sgt la bangang park betol² dpn gate umah aku. Aku pon hon la skit² sbb aku xnak wat bising. lepas 5 menet aku dah mental kat situ. Aku pon hon la kuat². Jiran² aku kiri kanan siap kuar tgk. Aku tanye keta sape, diorang ckp xtau. So, tepakse la aku park kat seberang jln dulu. Seb bek umah tu kosong. So, xde la block org kuar masuk.

Aku masuk umah, aku stay dulu kat bawah, aku bukak la pintu sbb nak tgk sape la owner keta yg sgt bangang itu. kalo ko nak park depan umah org, pelis la tinggal fon number ke ape kat keta ko. Ni wat selambe babi die jek. Sambil² aku tunggu tu aku tgk la tb. Skali tu tetibe jek dengo keta depan umah aku tu dah start. pastu cpt² die blah. Mmg celake haram jadah betol la. Aku rase owner tu ade dkt² situ mase aku hon. tapi die takot nak kuar sbb takot kene maki. Aku pon masuk balik umah dgn pasaan yg mmg temper giler sbb x dpt maki mamat tu.

I know most people have their own resolution for this new year. Aku pon ade. tapi bukan la azam camne pon. Ade la skit².

1. Gain knowledge as much as possible

Aku rase sepanjang aku jadik mod ni aku dah jadik bebal nak mampos. So i think it's time to polish those knowledges and gain new ones. Aku kene start banyak membace. Nanti, xde la aku terpinge² kalo org citer pasal current issues.
2. Lead a healthy life

Aku rase aku kene start hidup secare sihat. So aku kene makan mende² yg sihat jek. Aku kene kurangkan makan lemak² ni. Kene kurangkan makan kat mamak (which is hard to do sbb aku suke lepak² kedai mamak). Aku kene start eksesais (pon susah gak, sbb aku pemalas). Tapi kalo eksesais tu include shopping, aku rela.. huehuehue.
3.Enough sleep
Aku ade masalah insomnia. Yg peliknye, jadik bile mase aku nak keje siang keesokan harinye. Aku pon pelik. Pastu mule la aku lemau kat opis. So, aku kene blaja tido secare yg betol.

4. Aku nak body cam Jessica Alba

kakaka.. Sile gelak kuat² dulu. Ni aku rase mmg susah skit la. Sbb aku ni kalo susah ati je leh kurus. Well, aku x la teringin sgt nak body cam die. juz cukup kalo aku leh slim kan pewot aku ni. No more love handles!!! Kalo x dpt jadik cam jessica alba, cam jesika albab pon xpe. jgn jesika debab ok.

4. Aku nak kumpul duit banyak².

Well, kalo boleh by end of year, aku nak dlm savings account aku ade RM25k. Huahuahua. banyak cantik. Sebenarnye, dlm erti kate lain, aku kene control habit aku yg suke beli brg. x kisah la ape pon. kalo aku kuar je, mesti aku nak beli something. pastu bile aku sedey jek, aku mesti beli bende mahal yg x sepatutnye aku beli. pastu bile aku busan je, mesti aku nak kuar gi bli brg gak. So, aku kene tuka la habit ni. Aku ni bukan la shoppaholic pon. Tapi, sebelom melarat, bek aku stop. Esok², abeh sume savings aku.

5. New Car

Well, bende ni x la penting sgt. tapi aku ingat mmg nak tuka keta baru. Aku x tau lagi nak keta ape. Tapi myvi SE yg baru ni within budget la. So aku x yah spend monthly banyak sgt. Ni kalo x dpt pon xpe. Xpenting sgt. huhu..

Sebenarnye banyak lagi la aku nak buat. Nak beli. Tapi aku xnak la berangan lebih². kang x dpt, mau aku frust. Kalo ikot ati, bulan bintang pon aku nak beli. haha.. tapi skang ni ape² pon, aku kene repair dulu laptop aku sbb laptop aku rosak. Tensen aku tetibe plak. Die boleh on, power. Tapi skrin xkuar ape².

Anyway, may this year bring all the joy and happiness to everyone (despite the recession yg akan dtg x lame lagi. In fact, kat sesetengah countries dah rase pon effect die). Let's be a better person.

0 Hit(s):