About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Thursday, January 29, 2009

Jangan Gadoh²

Aku terpanggil utk buat entry kali ni setelah membace blog kawan² aku yg seakan² berperang sbb blog. Alkisahnye bermule bile si A menyuarakan ketidakpuasan hatinye pade si B. Kununnye si sbb si A ni la ramai cetes² membanjiri blog si B. So terjadi la perang posting dan komen di blog masing². Pastu ade plak nasik tambah yg tlg keruhkan keadaan. Well.. aku mmg xnak komen banyak la.

Utk MODERATORS.. aku rase sebelom korang letak link blog mod lain kat blog korang, sile tanye dulu kat tuan punye blog. Kalo aku, aku mmg x kisah kalo korang nak letak link blog aku kat blog korang. Tade hal. Pastu korang pelis la activate open ID bagi komen² kat blog korang.

Utk CHATTERS.. x semua mod senang dgn kehadiran korang kat blog dorang. Seandainye korang terjumpe blog² mod lain secare x sengaja, bace diam² sudah. x payah la nak komen bagai. Pastu x yah la nak citer² pasal hal dlm blog kat @15 tu. (WALAUPUN DLM BENTUK GURAUAN. X PAYAH!!). Aku pon bengang kalo hal² luar masuk dlm kapet. Blog dan @15 adalah 2 bende yg amat BERBEZA.

Korang tlg la paham, kat dlm @15, kami x boleh menjadi diri kami yg sebenar sepenuhnye. So, we opted to blog. Kat sini korang boleh kenal 90% dari diri mod². Bagi aku plak, kalo korang jadi pembace blog aku, aku dah anggap korang KAWAN! Bukan salah seorang chatters. So, aku xnak hal² yg patotnye aku berkongsi dgn kawan² aku, disampaikan dlm @15 tu. Sbb bagi aku, kebanyakan chatters kat @15 tu adalah strangers! XDE KENE MENGENE DGN HIDUP AKU.

Aku pelik akan segelintir chatters yg suke amik tau hal² peribadi org lain, pastu sebar²kan kat @15 tu.. MOTIF????? Kalo korang tau, pastu korang senyap² x bley ke? Korang ingat skit, besok kalo mati x sempat nak mintak maap kat org² yg korang penah gosipkan, x ke sia² jek sok jln² kat sane dgn muke itam cari dorang sbb nak mintak maaf? Pastu kalo x jumpe, nak pulak korang rentung dlm nerake tu?

Aku malas nak ckp banyak. I ain't perfect. Aku pon buat silap.Cume x suke bende² kecik ni jadi besar akibat mulot² busuk yg mmg mcm cibai. Sorry kalo bahase aku mcm haram. Sbb BM aku mase SPM dpt 4 jek.

10 Hit(s):

jura tak suke gado said...

weh mod mana yg gado2 tu? cam budak tadika je gado2. isk isk isk

Qen said...

kakaka. aku x tau. xnak ngumpat². kang aku masuk murakes cam ko. ko mmg calon tetap.

no life said...

setuju.....sorry x dapat ganti u pagi tadi qen...muwah2

Qen said...

it's ok bebeh.. :)

Adjust said...

pasal blog pun mau gaduh mcm hape ntah lu org nih bikin malu saje..tutup jek blog tu ekekeke sekadar menumpang komen

PeXXaL said...

Siapa nak nasik tambah?

Qen said...

sile2 bagi nasik tambah

Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Escape Sluggish Downloads Using NZB Files You Can Quickly Find High Quality Movies, Console Games, MP3s, Applications & Download Them @ Alarming Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup[/B][/URL]

Anonymous said...

Acquiesce to Our Unfit Prices at www.Pharmashack.com, The Famed [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Chemist's break asunder c short-circuit the whistle on boost [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Espy Minute Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Enfold a Star-crossed Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] In behalf of the profit of Your Regimen ! We Hawk Defame sign [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

Anonymous said...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat seo[/URL], It's not a big surprise if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses little-known or not-so-known avenues to build an income online.