About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Sunday, February 22, 2009

A Trip To The Clinic

Hari ni aku terbangun lmbat.. Nasib baik U call. Aku tgk jam kat enpon dah kul 7.21. Giler ahhh! Camne aku leh x sedar bunyik alarm.. Bangun² je aku rase susah sgt nak benapas. Cam semput la. Bile aku breathe ade wheezing sound. So aku saspek aku semput..

Mase bekpes, aku kuar la makan kat kedai nasik lemak kat Sri Petaling tu. Punye la ramai manusia. Tensen aku.. Pas mkn aku gi klinik.. Mase aku masuk tu xde org. So aku assume kejap je la aku tunggu.. Bile dah dekat 20 menet, mule la aku nak ngamuk. Doctor ni ade ke x?? Bile aku baru je nak bangun tanye minah kat kaunter tu, skali doctor tu panggil aku plak.. Nasib baik aku x sempat ngamuk..

Aku masuk je, aku tgk la.. Doctor tu ala² atok aku la.. Benggali.. umo dlm 70 lebih camtu. Pakai serban. Aku masuk je die senyum.. Pastu die tanye aku.. 'Ye sakit ape?'. Aku ni yg tgh hot sbb kene tunggu lame nak je aku sound. Die dokctor, patot die la cek aku saket ape. Xpon tanye la ape masalah ke ape.. Ni tanye aku sakit ape. Kalo aku tau, bek aku bli ubat je kat pamasi.

Pastu aku ckp la aku batok² dah lame. Tapi 2-3 hari ni makin teruk. Nak benapas pon susah.. Pastu die tgk la kad aku.. Die senyum² die tanye.. 'are u from Perak?'.. Aku pon ckp la aku dari Ipoh.. Walopon aku xde mud nak bersembang. Pastu die ckp lagi.. 'Oh.. i'm from Ipoh too.. Taman Cherry..U know?'. Aku ckp aku tau je walopon aku xtau kat mane la kejadahnye Taman Cherry tu.. tapi doctor tu cam x paham² yg aku xde mud.. die bleh bagi aku instruction plak camne nak gi Taman Cherry tu.. Adeh la.. Kalo sume doctor camni, konpem lame org tunggu kat luar. Kalo yg nak beranak tu agaknye dah terberanak dah..

Pastu doctor tu cek² penapasan aku.. Pastu die ckp.. 'U should stay away from air conditioned rooms for a while'. Damnn.. dah sah² aku keje dlm tempat sejuk. Antartika pon kalah.. Aku angguk je la. Malas nak ckp ape². Pastu die dok pegang lengan aku.. Die ckp.. 'U look like my daughter'. Hah!! ape kejadahnye plak?? Sejak bile muke aku cam benggali ni..? Kot kalo nak kate muke aku cam bintang pilem Latin ke, aku nak gak pecaye. Kakaka... Oleh sebab nak jage ati die, aku senyum je la..

Tetibe die tanye aku.. 'Are u married?'.. Heh!! Soklan ni la wat aku bengang.. Aku pon dlm gelak² yg mmg x ikhlas langsung, aku ckp.. 'No..not yet..' Pastu die tgk kad aku lagi.. pastu die ckp.. 'U should be married by now, or else, it's not gonna be easy to conceive a child.' Aku senyum jek.. Tapi kalo ikot ati aku, nak jek aku suapkan kasut Nike aku yg baru beli yg masih puteh bersih suci murni ni dlm mulot die. Nasib baik la aku pikir susah nak bukak tali kasut bagai. Ko tanye² ni ko nak kasik aku calon laki ke ape?

Pastu tetibe die mintak email aku plak.. haishh telebih peramah plak doctor ni.. Die ckp die nak bagi aku medical/health tips.. So aku leh idup lame mcm die.. MOTIP?? Tapi sbb aku pikir die org tuwe, aku kasik je la.. adoi la.. nasib bek la die x tanye² lagi..Pastu aku terus blah balik opis..

Adoi la.. peramah sungguh doctor tu.. nasib baik die x mintak aku jadi anak angkat die ke ape. Huhu.. Ade gak die citer² pasal tol KESAS la.. itu la.. ini la.. huhu..

P/S: laptop aku masih rosak. So aku x leh bace chat widget tu kalao surf kat opis. Sorry sbb aku x respond.. Aku bz last week. Maybe selase or rabu baru aku leh antar gi repair. Macehh..

7 Hit(s):

Anonymous said...

ko pass jer kat kacoi docter tu qen..mmg selera sgt kacoi jenis ada banyak bulu dada n kaki nie..ahaks

lelakiKACAK.

Qen said...

aah ekk..tapi aku bajet mulu dada dokter tu dah putih la.. sebab aku nengok mulu tangan die sume dah putih.. hakhak

fazura geng merpati putih said...

cilake lelakiKACAK ni.. cisss

aku bkn taste lelaki berbulu ok... sbb tu laki aku dah shave semua bulu2 dia demi aku.. huahuahua


tapi dokter tu mmg cilake la eme.. haha.. suh dia tutup klinik, pastu bukak talk show 'Bulu di manaaaa? Bulu di siniiiii!" sambil tgn tunjuk dade n tempat2 berbulu yg lain..

Qen said...

ok gak tu 'fazura geng merpati putih'. pastu aku akan pastikan ko la guest pertama yg die jemput kat show die tu ek..

Anonymous said...

weii fajura aka merpati lebam..

ape barang shave bulu..nanti kalo nak tumbuh gatal woo..ilang stim..huahuahua

qen..ko men bajet ke atau ko sendiri dah selak dada docter tu..awwwww musti lebat ek..huahauhauahua

lelakiINI.

Qen said...

tulun la aku nak selak2. x kose.. dari jauh aku dah nampak mule dade die tekuar2 bersepah2 tau..

Anonymous said...

qen..bior betik ko nengok dari jauh..mukan ke dokter check pasakit musti dekat2..malu ler tu nak ngaku..nengok mcm pajura gumuk selamber jer ngaku suker balak yg ade bulu kinting2 nie...huahuahua


lelakiENSEM