About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Sunday, March 29, 2009

Bandung..

Weekend lepas aku gi Bandung dgn aunties, cousins, nenek aku n adik aku. A total of 10 people. walopon aku dah banyak kali gi sane.. aku still x jemu kalau dorang ajak gi lagi. Sbb aku suke suasane kat Bandung. Masuk kali ni dah 5 kali aku gi Bandung..

kitorang dok gelak2 pasal dlm bahase indon,
seat belt tu sabuk pengaman. hehe..


Aku ngan cousins aku xde keje..

adik aku 1st time sampai bandung..




dah sampai...



tgh tunggu nak check in hotel..

sebahagian dari group rombongan..
hotel yg kitorang slalu stay..
Kat bandung, mostly kedai2 kat sane are factory outlets.. Yg paling best, mcm2 jenis baju leh jumpe dlm 1 kedai..Kedai2 kat sini die x bersambung2 mcm kedai kat Malaysia.. Kebanyakan sebuah2..







Pasar Baru..
Tempat ni ade 7 tingkat kalo x silap. Tiap2 tingkat jual brg yg berlainan. Mcm2 boleh jumpe kat sini. Telekung, kain ela, baju, kasut, beg.. sume ade. Yg paling best, semua murah. Dah la murah, leh siap tawar lagi..


Shopping..

Hari2 keje kitorang shopping je.. Bangun je lepas breakfast, dah start shopping. Ptg balik hotel jap, pastu kuar balik shopping..
dlm salah 1 factory outlet..


kat depan Rumah Mode.. (Factory Outlet)..


Lagi..


Dlm fitting room pon sempat..

x ingat name tempat ni. Tapi bnyk jual party dresses..


Depan Cascade.. Pagi2 lagi tunggu kedai bukak..


seperti biase.. menggedik tu wajib..




gedik lagi.. bill fon masing2 sampai 3 ratus..
roaming punye pasal..


balik hotel lepas shopping. gile bnyk brg2..



kat Rumah Mode lagi..


kerepek bayam..


Ice cream durian. Siyes aku x leh makan.
Die letak durian atas ice cream vanilla.
pastu letak susu pekat perise coklat..Urghhh..


Makan...

Kat Bandung ni senang skit makan. unlike Bali, most of the locals are Muslims. So nak cari makanan yg halal senang sgt..Bende yg wajib kitorang makan tiap2 kali gi Bandung is Nasik Timbel. Kedai sebelah Terminal Tas. Kat tempat lain sambal die x sedap mcm kat situ.. Kat Malaysia ni ade gak nasik timbel. Tapi name die dah lain. Kat The Curve ade kedai Nasik Timbel. Kalo x silap name kedai tu Waroeng Penyetz..Lagi 1 wajib beli kalau gi Bandung adalah makanan snek dorang. Brownies paling sedap.. Brand Amanda yg the best. Aku slalu beli sampai 4-5 kotak.. Lagi 1, kacang Bandung pon best..

Kedai ni masakan die mcm masakan Malaysia..
Nasik Timbel Ikan
Nasik Timbel Ayam..

Kat Kedai Snek.


Karaoke kat hotel. Yg bestnye, bilik karaoke tu
berkonsepkan bilik tido. So boleh baring2 atas katil..

kat Sane beca bersepah2 tepi jalan..




menggedik jap before balik..



lagi.. hehe..

Wednesday, March 18, 2009

*holes!


Sorry kalo entry aku kali ni agak kasar. But as i said before.. ni blog aku. Suke ati aku nak tulis ape. So x yah la nak judge aku and kaitkan job aku ngan entries aku dlm blog ni.

Lately it feels like i've been walking on a path to hell as it is surrounded by assholes. Mane² aku pegi skang, mesti ade je nak cari pasal ngan aku. Aku bukan perfectionist. Tapi aku x suke org push² or amik tau lebih² sgt pasal personal life aku. Aku x kisah kalau bertanye sekadar nak amik berat. But puh-lissssss.. who the hell are u to judge me or tell me what the DOs and DON'Ts? Ko bukan mak bapak aku. Ko bukan bf aku. U're not even my best friend.. (which i don't think i have any). Hasn't it ever even crossed ur mind that it's been only months since u intefered in my life.. Accidentally! Note that. I appreciate ur presence. I really do.. It's just that i'm not comfortable for the fact that u starting to control my life.

X kisah la aku nak kuar ngan sape. Becinte ngan sape. Bekawan ngan sape.. It's none of ur freakin business. Kalau ko betol² sincere nak kawan ngan aku. Ko xkan amik tau sume tu. And to remind u again, i'm not the kind of person who easily opens up to anyone. I prefer to keep things to myself. Yess.. i can be a listener or even a shoulder for u to cry on. But don't expect me to do the same. Sharing every single story of my life with u.

U keep telling me on how ur so called friends come and go. But has it crossed ur mind that everytime it happens, maybe the problem is not THEM.. but it's U. Sebelom ko senang² ckp pasal org lain, why don't u go check on urself first? It's a mere suggestion, but believe me.. it helps! And for ur own sake, stop being such an asshole to those people around u.

Sumpah aku dah bosan nak berlagak baik. So pleaseeeee.. don't test my patience. Aku ade banyak lagi masalah lain yg aku kene pikir. Sorry if i'm being harsh. Tapi sekurang²nye aku jujur. Supaye org lain x benci ko.