About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Sunday, March 29, 2009

Bandung..

Weekend lepas aku gi Bandung dgn aunties, cousins, nenek aku n adik aku. A total of 10 people. walopon aku dah banyak kali gi sane.. aku still x jemu kalau dorang ajak gi lagi. Sbb aku suke suasane kat Bandung. Masuk kali ni dah 5 kali aku gi Bandung..

kitorang dok gelak2 pasal dlm bahase indon,
seat belt tu sabuk pengaman. hehe..


Aku ngan cousins aku xde keje..

adik aku 1st time sampai bandung..




dah sampai...



tgh tunggu nak check in hotel..

sebahagian dari group rombongan..
hotel yg kitorang slalu stay..
Kat bandung, mostly kedai2 kat sane are factory outlets.. Yg paling best, mcm2 jenis baju leh jumpe dlm 1 kedai..Kedai2 kat sini die x bersambung2 mcm kedai kat Malaysia.. Kebanyakan sebuah2..







Pasar Baru..
Tempat ni ade 7 tingkat kalo x silap. Tiap2 tingkat jual brg yg berlainan. Mcm2 boleh jumpe kat sini. Telekung, kain ela, baju, kasut, beg.. sume ade. Yg paling best, semua murah. Dah la murah, leh siap tawar lagi..


Shopping..

Hari2 keje kitorang shopping je.. Bangun je lepas breakfast, dah start shopping. Ptg balik hotel jap, pastu kuar balik shopping..
dlm salah 1 factory outlet..


kat depan Rumah Mode.. (Factory Outlet)..


Lagi..


Dlm fitting room pon sempat..

x ingat name tempat ni. Tapi bnyk jual party dresses..


Depan Cascade.. Pagi2 lagi tunggu kedai bukak..


seperti biase.. menggedik tu wajib..




gedik lagi.. bill fon masing2 sampai 3 ratus..
roaming punye pasal..


balik hotel lepas shopping. gile bnyk brg2..



kat Rumah Mode lagi..


kerepek bayam..


Ice cream durian. Siyes aku x leh makan.
Die letak durian atas ice cream vanilla.
pastu letak susu pekat perise coklat..Urghhh..


Makan...

Kat Bandung ni senang skit makan. unlike Bali, most of the locals are Muslims. So nak cari makanan yg halal senang sgt..Bende yg wajib kitorang makan tiap2 kali gi Bandung is Nasik Timbel. Kedai sebelah Terminal Tas. Kat tempat lain sambal die x sedap mcm kat situ.. Kat Malaysia ni ade gak nasik timbel. Tapi name die dah lain. Kat The Curve ade kedai Nasik Timbel. Kalo x silap name kedai tu Waroeng Penyetz..Lagi 1 wajib beli kalau gi Bandung adalah makanan snek dorang. Brownies paling sedap.. Brand Amanda yg the best. Aku slalu beli sampai 4-5 kotak.. Lagi 1, kacang Bandung pon best..

Kedai ni masakan die mcm masakan Malaysia..
Nasik Timbel Ikan
Nasik Timbel Ayam..

Kat Kedai Snek.


Karaoke kat hotel. Yg bestnye, bilik karaoke tu
berkonsepkan bilik tido. So boleh baring2 atas katil..

kat Sane beca bersepah2 tepi jalan..




menggedik jap before balik..



lagi.. hehe..

6 Hit(s):

Pen_Merah said...

aik boleh abroad luar negara... sah pembayar ptptn yang baik... nice place arr Bandung.... dapat tgk pic pun jadik la......

Qen said...

huhu.. ptptn? opkos la bayar.. giler x bayar. kang x leh gi mane2. huhu.

AbdulWaheeD said...

bile laaa sy nak g sini ek hekhek..
utk lelaki sahaja ek hekehkj

Anonymous said...

best nye aii g bandung shopping.. ble lah nk sampai sane.. tengok gambo aje leee..

ARm Myopia™ said...

qen waooo. byk gamba. lala

Qen said...

tau xpe. memasing nak jadik camwhore..