About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Sunday, April 19, 2009

Pieces Don't Fit Anymore

Aku xde mud utk buat ape² skang. Bnyk kali aku try nak update blog. sepanjang bulan ni banyak ektibiti aku. But my fingers refuse to work.. As if they have a mind of their own. I am totally lost.

Aku mmg slalu lost. Tapi kali ni aku cam x leh nak berpikir langsung. Aku mcm tertanye².. where the hell does these negative aura come from? Kepale otak aku x leh berfungsi langsung. Segale² perkataan yg kuar dari mulot aku mcm dah di setkan ke auto mode. I can't seem to find the right words to say, thus making people start to misjudge me.

Aku down la gak lately ni. Aku mcm xnak buat ape² langung. Rase cam hidup x bermakne je. No, dont get me wrong. It's not that i'm not appreciating life. Cume aku x tau arah tuju aku. I just hope that something good awaits me in the future. I won't be expecting a perfect ending, but I hope it's gonna be a happy one.

Well after all, it has crossed my mind that all these may be the so called karma. U know the 'what goes around, comes around' thing.. Maybe it's a payback for what i did. Just MAYBE. I just wish these feelings will be gone some time soon. I desperately want them to.

I need to lead a better life. At least to have something or someone that i can hold on to. To know that whatever happens, that something or someone will always stick around, no matter what. I know life is full of great things. And i'm thankful that i'm still breathing to achieve those great things. I'm thankful for what i have and even for what i've lost. Cos that is what i'm made of. I dont need luck. Just wish me well...

Sunday, April 5, 2009

1st Time Keje Mlm Konsert

Kakaka.. 1st time aku keje mlm konsert. Hoh! sengal.. Mmg aku x pokes pon konsert kali ni.
Bukan konsert ni je. Tiap² kali konsert pon aku x penah tgk. 1 transformasi pada diri aku. Sbb slalunye, at least aku tgk la gak konsert. AF kali ni, aku mcm x berminat plak. Adakah ini bermakne aku dah bosan? Ntah..

Bermule dgn gimik cekgu pon nak bagi komen, terus kapet penuh. Mule la aku gelak sorang². Ramai la yg melatah dlm kapet. Kecoh punye kecoh, skali yg AFUNDI dah tutop daa.. Bile name students yg mendapat undian terendah diumumkan, mule la kapet dibanjiri.

Ayat² dorang wat aku nak gelak je.

1. Kami org Sabah nda mau undi sudah. kami mau potong astro.
dari tahun bile ntah aku dengar ayat ni.

2. AF dah xde seri. Dah xnak tgk AF.
ni pon tiap² kali konsert, mmg ade la ayat mogok camni. Tapi aku tgk ade je nickname tu tiap minggu dok komen pasal AF.

3. Astro saje je xnak org Sabah jadi juare. Tu sebab dorang outkan org Sabah.
adakah korang ni undi berdasarkan sifat kenegerian? and lagi 1.. Korang ingat undian ni leh buat² eh? dah sah² undian tu dtg sendiri dari pengundi² kat luar. Tlg la jgn anta komen yg boleh menunjukkan ketidakpandaian korang.

4. Wahai org Borneo, pelajar² dari Sabah dah kluar, mari kite undi org Sarawak pulak. MALAYA boleh!!
statement ni sungguh membuat aku merenung panjang. Ramai lagi yg berfikiran kuno camni ek? Aku no komen la.. Sendiri mau ingat.

Apart from those, aku rase cameraman kat dewan tu kurang bijak utk capture point² yg penting. X tau la kalau aku je berperasaan camtu. Ntah shot ape² je die capture. Pakaian students kali ni aku rase ok kot. Cume Qhaud la. Die nyanyi lagu ala² world music gitu, ko kasi la die pakaian sesuai. Ni baju mcm nak gi merempit. Adoi..

Saturday, April 4, 2009

Kesabaran Aku Tercabar

Aku paling menyampah dgn manusia² yg suke bertopeng² nih. Ade aku kaco idup ko? Weh.. Sumpah aku ni bukan org yg penyabar. Level kesabaran aku sgt lah rendah. Sile jgn hapuskan perkataan 'SABAR' tu dlm kamus hidup aku.. Parah nanti.

Aku seorang yg PENDENDAM. Skali ko buat aku, 10 kali aku ingat, 100 kali aku akan balas. SUMPAH aku akan cari DALANG di sebalik citer ni. Watch OUT!!!

Wednesday, April 1, 2009

Kakaka..

Aku tgh² sengal kat opis. Tetibe jari rajin plak nak nengok² gamba lame². Skali terbukak la folder dinner @15.. Mule la aku dok gelak sorang² dok terbayang² mase buat tagline 'Kapet Kami, Dunia Kami'.. wakaka. Tidakk. kapet itu bukan dunia aku. huahuahua..