About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Tuesday, May 26, 2009

Chasing and Being Chased?

Have u ever been in a situation where u are chasing and being chased at the same time? These two have the potential to mess u up like hell, turning ur life upside down, even causing the heartache of a lifetime. It feels like u're running in a circle and hell, u don't even know how to get out of it. It's like being stuck in a love triangle where u can never get out without breaking someone's heart.

Well i'm done with those games where there'll be no winners. Only LOOSERS and FOOLS for trusting and being trusted. I'm done with breaking hearts and getting my heart broken. Done with unkept promises. Done with straying away. Done with wasting tears. Done with uncertainty. I've come to realize that things do happen for reasons, and believe me, those reasons are the best for u..

Sunday, May 3, 2009

Kerinduan

Aku rindu nak mcm dulu². Time budak².. xde banyak problem. xde banyak nak pikir. Kalo kene pikir pon, pasal nak menten grade mase skulah. Huhu.. Xyah pikir nak cari duit bayar utang², bayar bills, bayar PTPTipu, bayar umah sewa, nak suap anak² ayam lagik, anak² kucing lagik, anak² itik.. hishhh.. banyak lagi la anak kalo nak sebut.

Rindu taim skulah² rendah.. Loceng balek bunyi jek, bedesup lari kuor kelas. Gi melawat AhSo yg jual jajan kat luar skulah. Rindu nak main zero point mase rehat (walopon aku x cukop tinggi, tapi aku terer bab lumpat². jgn x caye aku penah masuk lumpat pagor okeyh!). Rindu nak kene panggil ramai² masuk bilik guru beso sbb main spirit of the coin. Rindu nak kene rutan tangan mase kelas music sbb x lukis gambo yg berkaitan ngan lagu (sumpah aku x paham. ape kene mengene belajar lagu ngan lukis gamba? gilerr..).

Rindu nak tipu cekgu sbb x siap homework. So buat² ckp buku ilang. Aku rindu nak juget² atas pentas tiap² kali Hari Penyampaian Hadiah. Rindu nak main jual² sticker...Rindu nak belagak kalo beli kaler pensel baru. Nak² yg kutak 36 btg tu. Rindu nak kene dende mase PJ sbb malas bawak baju PJ. Rindu nak stayback mase korikulum. Rindu nak kutip anak kuceng bawak balek umah. Pastu dgn aku² kene halau dok luar umah (aku penah kutip anak kuceng kat skulah, bawak naik bas sampai umah. Sampai je umah, bapak aku hambat la sbb slalu sgt kutip kuceng).

Rindu nak kene sergah pagi² sbb malas sgt nak bangun gi skulah. Rindu nak nangis² kalo kene pakse mandi pagi². Rindu kat kawan² yg same² selekeh dan comot. Rindu nak dengar cerite² antu dongeng pasal skulah sendiri..

Skulah menengah plak.. Rindu nak bangge² dah masuk skulah menengah.. Rindu kat cekgu kelas form 1 & form 2. Encik Kamarul yg ensem. Die sorang je cekgu laki sesi ptg mase tu. Siyes ensem..Die x suke panggil aku Emelia. Die suke panggil aku Balqish. Sbb die kate kalo panggil Emelia cam perangai bebudak nakal. Kalo panggil Balqish, ade harapan la aku nak bersupan santun. Ampeh. Cekgu² kat skulah slalu noticed aku sbb mulot aku yg tersangat la lancang. mase form 1, cekgu beso dah kenal aku.

Rindu bile weekend gi padang deting. hoh! Kecik² aku dah pandai deting. 1st buipren aku Encik Putra Kamrin Aszran. Aku pon x tau apsal la die bekenan sgt kat aku taim tu. Padahal aku selekeh giler. Die mase tu dah form 3 pon. Diam x diam, 6 tawun gak aku kapel ngan die. Tapi dlm mase yg same, kitorang ade la gak deting² ngan org lain. Bese la. bebudak skulah. mase tu memasing pasan comey la.

Dah masuk form 3.. hah.. Tawun ni banyak woo dugaan. Besela.. Aku baru start nak tunjuk belang. Mase ni dah terserlah sikap panas baran aku. Pantang org berkeras ngan aku, mmg kene pangkah. Mase ni dah terserlah kebijaksanaan aku. Tapi aku pemalas. Aku x suke buat keje remeh temeh.

Aku rindu nak ponteng tuition pastu gi lepak kat padang ngan bebudak skulah mane ntah.. tapi dorang baik. Sungguhpon dorang jaat, dorang x kasik aku wat jaat same. Maybe sbb aku cumel sgt kot utk berbuat jaat. huhuhu.. Aku rindu nak gi kedai magazine, pastu borong magazine Smash hitz la..Top of the pop la. 16 la.. lagi ape ntah..

Masuk form 4. Tawun ni aku mmg hanimunnnn!! Dah start berkawan ngan bebudak kelas bawahan (cewahhh aku kelas sains. Tapi rakan² sekutu aku banyak kelas bawah² skit). Mase ni slalu ponteng skulah. 3 hari seminggu mmg wajib! Waterfall la kitorang.. lepak umah kawan aku la.. Tapi slalunye aku ponteng, aku tido kat umah. Sbb umah aku siang mmg xde org..

Paling best, mase MSSM kat stadium, hari² kitorang bertape kat situ. Mase tu aku kenal lagi sorang bf aku.. Putra gak. Tapi aku x leh bgtau name penuh die. Nnti aku kene serbu ngan wartawan nak kurek citer.. huahuahua.. (cam glemer sgt). Tapi kisah kitorang x panjang. Aku busan betol ngan org² yg slalu jadi tumpuan nih.

Mase form 4 ni up skit.. Dulu kecik² jual sticker.. Skang dah jual poster artis² plak (international je k.. local x layan). hahaha.. Kalo poster centerfold tu.. Mau cecah 10 hengget. Nak² kalo featuring BSB, 'N Sync, 911, Westlife, 98 degrees. hoh!! Siyes aku kaye la mase tu.. Bebudak cine la suke beli.

Tapi dah dekat ujung² tawun, ade konflik skit ngan geng² ponteng aku. Siap gado² cat fight. bertumbuk². Hoh.. seb bek la xde pape.. Yg paling best, sume kene tuka skulah asing². Aku je yg dpt stay kat skulah tu. Apsal? Rahsie.. Tapi lepas tu aku sentiase dlm pemerhatian la. Pantang silap skit, name aku dah ade kat pengawas. Tapi wat bodoh jek. Ape je la yg dorang leh buat pon, paling teruk pon kene panggil je naik ofis. ehehe.

Mase form 5.. aku dah baik. xde ponteng². Full attandance. Tapi lagi 2 hari nak SPM, kitorang sempat lagi skali menipu semate2 nak tgk konsert 98 degrees. Keje paling giler. Alhamdulillah.. SPM aku ok. Cukup utk aku melayakkan aku masuk UiTM..

Masuk UiTM Segamat.. 1st day, mmg paling nyampess. Aku x suke! Sbb kene hantar dok ceruk dunia. Pendek kate, aku susah nak sesuaikan diri ngan budaya baru. Aku cam biase, berlagak sumbung. Kene plak 1 bilik ngan bebudak 1 batch. Walaupun yg lagi 2 org tu lebih tua setahun dari aku. Walaupun aku ni sumbung, dorang tetap baik ngan aku. Dorang jage aku cam adik sendiri.

Aku jadi target dgn senior² sbb aku kerek.. hoh! kerek ke aku? Tapi aku ade backup besar.. Siap ajar aku fly lagi. Muehehe.. So, dorang x leh usik aku sgt. Rindu tiap² kali perhimpunan, name aku mesti naik. pastu tempias die mesti kene kat bebudak bilik aku. Sian dorang..

Tapi lame² aku dah boleh bergaul. Tapi aku tetap degil. Aku still kerek ngan senior². Aku appreciate sgt² bebudak bilik aku.. Dorang baik giler. Ade penah skali tu, tgh final exam. Aku demam. Aku ni jenis x suke study awal². Esoknye ade paper MGT. Dorang sanggup bersengkang mate take turns bacekan utk aku. bile kuar result, aku dpt B+. Dorang paling tinggi pon B-. Huhu.. jahatnye aku..

Bnyk sgt suke duke mase kat UiTM ni.. Rindu sgt ngan semua tu. Rindu sgt kat bebudak sane.. Warghh.. If i could turn back time..