About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Monday, June 29, 2009

They Say 'Ignorance Is Bliss'.. I say 'BULLSHIT!'

Firstly, aku nak ucapkan time kasih banyak² utk sume bday wishes. Tapi aku xde bnyk nak citer pasal bday aku pon sbb xde ape² yg special yg boleh aku selitkan kat sini. But then again, I'm always being thankful for what i have.. and had...

Well.. back in track.. aku slalu dengar org ckp.. if we tend to ignore what bothers us, we don't really feel the pain. Well.. FUCK OFF.. sape yg ckp tu mmg bodoh la.. I don't like being ignored. Even kalo aku buat salah, u can always ask for explanation. TALKING seems the best solution ever. Xyah nak tunjuk perasaan patahkan kusi meja ke... tumbuk cermin ke.. hancurkan pintu ke ape.. Aku cume penah kenal sorang je yg suke wat perangai haram camtu. Don't make me think that u're no different after all.

P/S: i'm not addressing this to anyone, nor am i comparing someone to anyone. Just a thought that crosses my mind. TQ.

Monday, June 22, 2009

June Babies Birthday Bash!!

Last Sunday, 20th June, a small barbeque party was held at Mak Long's. It was simply a celebration for everyone who was born in June in the family (so many of us were born in June). Thanx Mak Long (the one in yellow shirt with black flowers on it). Owhhh..we also celbrated Fathers Day. Thanx to Rosman yg contribute those cakes. Sumpah sedap nak mati walaupon x cantik and banyak salah spelling.. I think u should go back to school ;p

happy birthday to:

Mak Long (June 2)
Uncle Ed (June 10)
Ewim (June 11)
Caca (June 14)
Iwan (June 15)
Aunty Fa & Zura (June 18)
Aunty Julie (June 19)
Aswad (June 21)
Aku (June 26)

and sebenarnye ramai lagi. tapi aku kurang kenal sbb sedare jauh. huhu..



Sunday, June 14, 2009

Happy Bday Caca

Happy Bday Caca!! Hikhik. Caca ni anak aunty aku.. merangkap kazen aku. She's 5 now. Aku baru je lepas call die. Ni conversation aku ngan die:

Aku: Hi Ca..

Caca: Akmi! (die agak pelat die nak sebut kak eme tu susah. so die panggil aku Akmi je). Aritu Akmi dtg x tgk pon wambot Caca. Wambot Caca dah kecik.

Aku: (Gelak mcm nak mati.. Aku dengar bapak die pon gelak² kat blakang).

Caca: Hishhh.. Potong la. Sampai shoulder. Wawa pon same (Wawa kakak die)

Aku: Owhh.. ye ke? Ca.. arini bday Caca ke?

Caca: A'ah..

Aku: (Nyanyi) Epy bday to u..

Caca: (Nyampuk) Ehh.. Ehh.. Xpayah.. Tadi kat school dah sing dah..

Aku: (Dlm hati : ampeh budak ni..) Owh dah nyanyi ke? hikhik..

Caca: Akmi nak cake Caca x?

Aku: Nak..

Caca: Tapi dah abis.. (Aku dengar lagi bapak die dok gelak² kat blakang).

Aku: Abis? xpe la.

Caca: Ok bye.. I love u Akmi..

Aku: I love u Ca.. Bye.. (pastu die pass fon kat bapak die)

Sempena bday die, aku nak letak gamba² die dari kecik..








Friday, June 5, 2009

Opet!

As promised, here are the pics of Opet...


Cage Opet
aku dpt mende alah ni free. So aku kasik kat Opet wat kawan sementara.comel kan? hahaha

Opet intai2 dari dlm sleeping pouch die..

Opet gigit chopstick yg aku gune utk feed die mealworms..



Opet the curious tgk camera




tgk lagi..




Die tgh fikir nak kuar ke x.. Sbb camera tu berbunyi2.

A Pic Tells A 1000 Words..


Ni gamba aku ngan Dani (anak aunty aku merangkap sepupu aku). Cheeky giler kan? Kecik² dah cheeky.. Aku suh die senyum, die wat muke camtu plak.. Dah besar ensem nih.. tapi.. huhu.. Manje sesangat la plak.. Org baru tinggi sore, muke dah terpisat².




Hari last kitorang bekerje sebagai team mates. Siyes aku rase team ni beh sbb masing² sporting. Aku xkan lupekan pasangan Teman Tapi Mesrew Itewwww.. Really looking fwd to lilit melilit lagi.. (L-R: aku, Snek, Ciputz, Zatt, Dolly, Kacoi)




Aku ngan PROFKUSUT. Sorry x dpt spend time lame² ngan PROF. huhu..Next time, i promise i'll make it up to u..

Pffft!

Aku x tau nak letak title ape. Sbb sebenornye aku cume nak letak gamba yg kitorang amik tadi. muehehe.. 1st time dlm 2 tawun aku amik gamba ngan artis. Hohoho.. Sorry.. aku mmg x minat sgt bebudak AF. Tapi aku layankan jek. Sbb jura ckp die nak amik gamba masuk blog.. Sile tgk muke kepura2an aku okeyh..

Jura kuntrul...

Zet nak nyelit wat² muke comey kunun².


Jura x reti amik gamba. Aku rase sebab die nebes dpt amik gamba ngan retis. hakhak.. Abeh gegar²..


Gegar lagi.. hoh!!

Thursday, June 4, 2009

Guilty As Charged!

Hmm.. where to begin.. Aku rase bersalah sgt2 skang ni. Aku rase mcm aku org lain. I did something bad. I neglected my family. Bukan aku xnak amik tau. But i'm juz someone who doesn't really show my affection. Hmmm.. Aku tau xlame lagi, mmg aku kene bambu la sbb aku senyap je. Huhu.. whatever happens, i'm still taking the responsibility of facing the music. Mmg salah aku. And.. After this Redang trip, i'll head straight to Ipoh.

No wonder la banyak event family aku terlepas. Dorang malas nak bgtau aku. Sbb dorang ckp aku x kisah pon. Huhu.. Ok, time to make up. Aku ni mcm mushroom gravy kat chicken chop (giler xde kene mengene).. Camne pon dorang marah, dorang mesti cari aku. Ehh.. korang paham x? Huahuahua..

Damn.. I hate assholes so much. But now i'm being one. I wasn't there when they needed me.. When my grandma needed me. I know I'm her anchor. But yet, i chose to stray.. Forgive me for being such a sinner. But i promise to clear things up..

Monday, June 1, 2009

Ooopss! I Did It Again..

Sorry i haven't really been myself lately. Something else is on my mind. Sorry for each pain i caused. Damn.. i desperately want to get out of this. I need to get out of the mess that i created myself. Camne aku leh stuck camni pon aku x tau. Mungkin sbb keadaan sekeliling kot. Aku bosannnnnn.. Bosannnn sgt ngan sume ni.. Org ckp.. be carefull of what u wish for.. Hell.. i think i juz got served! Tlg la.. Aku nak keluar dari rutin nih.. I'd like to start afresh. Yet, i'm not sure whether i'm capable of doing whatever it takes. I'm not the same person i was.