About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Sunday, August 30, 2009

What Goes Around, Does Come Around.. INDEED!

Have u ever thought that whatever u do today, may get back to u in the future? I always thought i'd be the exception. I'm used to get whatever i wanted. I even got what i didn't want, but i had to be wanting it juz because to prove that I too, could own it.

In the way, the feelings of the others were the least of my concern.. thinkin that I could easily get away with anything. Well.. at least, most things.. That's what happens when u grow up being taught to cast whatever comes in the way.. to get to the top. Usually, the feeling of guilt would kick in only for a swift moment. When a new day arises, i'd totally be back in my 'heartless' condition. That's what i WAS.

A recent dilemma had made me realize that things do come back to u. In very,very unique ways. Hell, I didn't think that it'd hit me.. and it hit me hard.. Serves me right! I still gawk at the fact that this time around, it comes back juz the way i did it... with every little details.. The only difference is, it's the other way around. This time, i'm the prey.

I suddenly learn that in life, u won't always have things your way... but if u start giving, u'll always get it back..

Friday, August 28, 2009

Nasi Hujan Panas



Hikkk.. Menu berbuke aku hari ni.. Sedap wooo.. Nasik Hujan Panas.. MAMACAYANG yg masakkan.. ni sume atas request Jura Murakes.. kalo x, xdenye la aku nak merase. hikk. Xde sape yg rajin layan permintaan aku. Mentang² la aku comot kannnnn. Xpe² rezeki.. Alhamdulillah..

I Deserve Some Respect

Dah berkali² saye tekankan.. Pls.. Jgn amik gamba² dlm blog utk dihantar ke dlm cenel @15 tu. Blog ni xde kene mengene dgn @15.. All i ask for is some respect.. Dan cerite² dlm blog ni bukanlah utk dihebah² dlm @15 jugak. TQ..

WARGH!!!!

Apsal bile aku add Nuffnang, tetibe je ade element page aku yg ilang nih?? Bnyk kali dah aku try. nak kate x abeh loading, aku tgk kat bawah tu 'Done'. Sile tulun aku selesaikan masalah nih. Time kaseyyy..

Thursday, August 27, 2009

Award & Tag Dari Lillies




OK.. aku dpt award dari cik Lillies. Pastu aku kene tag 10 org.. Syarat²nye:


1. Kene letak award ni kat blog masing².

2. Bagi award ni kat 10 bloggers yg rapat dgn korang atau sape² je korang rase nak bagi.

3. Memberitahu penerime award ni dgn cara MEMBERI KOMEN di blog mereka.


So, kat sini aku nak tag 10 org plak.. hikk..


1. Prof - cetes jauh yg rapat dgn aku.. :)

2. KKIP - antara cetes yg rapat ngan aku..

3. Kaizar - org yg slalu teman aku makan.. ;p

4. Aryana - salah sorang cetes yg aku feel comfortable with

5. Armani - cetes yg rapat gak ngan aku. Aku suke tgk blog die. Sgt comel. Cam tuan die. (sile jgn pasan)

6. Capri - sbb die rajin melawat blog aku semenjak 2 menjak nih. hik

7. Darini - teman seperjuangan yg slalu kunun² inesen.. aumm..

8. Tom7 - hikhik.. 'adik' aku la kunun².. adik ke??

9. Teha - mod temp yg cumel..

10. Cik Epal - antara cetes yg awal melawat blog aku.. :)

Sebenarnye ramai lagi aku nak tag. Tapi takot kene marah sbb dorang x rajin wat tag. hehe.. So utk org² di atas, sile rajin²kan diri anda ok.. Maceh..


Perginya Seorang Sahabat

Smlm, Rabu bersamaan 26 Ogos 2009, seorang sahabat telah kembali ke rahmatullah utk mengadap Illahi. Beliau merupakan sorang chatter di @15. Seorang yg dihormati dan disenangi kerana sifat yg suke bergurau.. Kehilangan beliau memberikan kesan yg besar kpd kami. Saya berdoa agar balu beliau tabah utk meneruskan hidup di samping anakanda² tercinta. Semoga roh arwah Ahbie @ Abg Hirtik dicucuri rahmat.. Amin ya rabbal alamin. Al-Fatihah..

Tuesday, August 25, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak


Slamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak utk semua. Diam x diam dah hari ke-4 kite berpuase. Semoge Ramadhan kali ni membawe lebih banyak keberkatan.. Aminnn..

Monday, August 24, 2009

Tolong Update Blog Korang..

Oleh sbb aku dah tuka segale² kat dlm blog ni, sume blog² lain yg aku dah buat list ilang. So, tlg tinggalkan address blog korang kat CHAT WIDGET tu ok.. TQ..

A Beginning Of A New Chapter

OK.. skang aku x pvtkan blog dah. Sbb aku malas kene login tiap² kali aku nak access blog aku. ehehe.. Tapi aku dah delete postings yg boleh mempertikaikan credibility aku.. and to YOU.. yes YOU!! Tlg jgn judge aku berdasarkan postings aku kat sini. Everything shared in here has nothing to do with me being a moderator. Suke hati aku la aku nak gune ayat camane pon. I don't give a damn of what u may think. What more important is what I THINK. Again.. i'm only human.. born to make mistakes. And i'm willing to learn from those mistakes. Don't think u like me? GET LOST!