About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Monday, September 21, 2009

Selamat Hari Raye!

Hehe.. Aku saje wish lambat sbb aku baru nak start beraye. Tamat la sudah penyiksaan kene keje direct 6 hari.. Siyes aku berdendam nih.. Hoh! Korang saje men tipu jadual.. Cam nak mati aku keje..

Di kesempatan ni.. aku nak ucapkan samat ari raye pade sume² la.. Maap zahir batin atas segale salah silap aku kat korang.. Sume yg 'ter' tu arap dimaapkan.. terkutuk ke.. terkate ke.. terkasar ke.. terlucah ke.. hukhuk.. Halalkan makan minum.. Kite start afresh balek. Pas raye, meh buat salah silap lagi. Pastu taun depan, leh mintak maap lagi... Kalo panjang umur.. Aku nak balek ipoh ngan hati yg tenang ni. Bek korang maapkan aku.. hikhik..

Utk sesape yg aku penah sakitkan hati die.. X kire la dengan sengaje atau x.. (err aku rase banyak yg sengaje kot. sbb aku suke balas dendam.. nasib la..) Aku mintak maap banyak². Korang tau la mulut aku ni selaju jet pejuang dlm bab² serang balas nih.. Laju je aku nak menjawab kan.. Dan pade sesape jek yg penah wat salah silap ngan aku, siyes aku dah maapkan awal². Sbb aku xnak esok korang terpakse plak cari aku kat SANE semate² nak mintak maap.. Memaafkan lebih baik dari meminte maaf.. Hik.. So lagi skali.. samat ari raye.. maap zahir batin.. (siyes aku iklas mintak maap nih..)

Ektibiti Membuli Butet

Errr.. Di pagi raye yg indah.. Aku balik je keje, aku tgk adik aku tgh buli² Butet.. sian die. Adik aku yg laki ni mmg kuat buli Butet.. Butet pon aku tgk naik nyampah dah ngan die.. Adik aku tu bukan ape.. Die tgh sewel sbb 1st time x beraye ngan mama aku. Padan muke. sape suh x cari tiket awal².. Kan dah kene balik ngan aku.. Tgk la.. dlm umah gelap² pon die pakai sunglasses okeyhh..

Err.. Ni gamba Butet buat² pensan mase adik aku buli die.. Die punye la bengang kan. Aku saspek die pening² lalat la.. Sbb die x mampu nak bukak mate.. mau x nye.. kene lambung la.. Kene gulek² cam ayam panggang la.. Kene angkat tinggi² la.. adoi laa. Aswad.. pelis la jgn buli Butet lagi.. Hoh..



Err.. ni plak gamba Butet pas aku amik die.. Tepakse la aku pujuk².. Gusuk².. Muke die dah xleh blah la mase ni. Wakaka. siyes la aku gelak².. tapi Kesian.. Mmg nampak sgt la ketidakpuasan hati die terhadap adik aku.. Aku rase, x lame lagi, mesti adik aku kene gigit ngan Butet tu.. huhu.. Tgk la.. sampai nak bukak mate pon x larat dah.. adoi..

Posto! Posto!!

Aritu.. (jumaat minggu lepas) aku dpt parcel kat opis.. Dari PROFkusut.. Maceh manyak² prof.. hikk.. Siyes aku terharu.. hukhuk.. (lap ingus jap)..

Prof kirimkan aku T-shirt (adiah bday katenye) yg custom made. siyes aku suke.. yeyy!! Siap ade Qenotysaurus k kat blakang tu. hikhik.. Korang jgn jeles. hoh!! Aku tau pasni mesti ade siton² budek² prof gak. Profffff. Jgn layan keyhhhh.. ekekeke

Lagi 1.. die kirimkan aku kek lapis BUATAN SENDIRI okeyhh.. Name kek tu London Look.. Err betol ke ni Prof? Aku x tau la tang mane LONDON nye kek tu. tapi.. siyes aku ckp.. Sedapppppppppppppppp gilerrrrrrrrrrrrrr... hikhik.. Nyam².. Korang tgk gamba je la eh. Fresh baked tu.. Pas siap, die pon x rase terus pos kat aku. Tenkiu banyak² Proffffffff.. Sayang Prof.. mwah².. (siyes Prof ni salah sorang cetes yg aku rase very comfortable with..)

Sahur Bersame Anak² Yatim

Haritu.. (aku x ingat la bape aribulan..sbb sebenornye dah lame aku nak letak gamba kat sini. Tapi aku malas..) Aku ngan Jura ikut team MURAI.COM gi sahur ngan anak² yatim umah Baitul Hidayah kat Puchong.. Aku xde mud sgt nak amik gamba mase tu sbb aku tgh feeling² sedey kan.. Weh.. aku pon ade pasaan okeyhh.. ni sume gamba² kejadian..

Kad Raye Giant..


Kad raye paling besar taun ni kitorang dpt dari CIVIC69TYPER.. hikhik.. Sile abaikan mudel kat blakang kad tu.. bayangkan mudel yg beso tu pon terlindung ngan kad tu. Ni kan plak aku yg halus nih.. Maceh Civic.. kehkeh..

Wednesday, September 16, 2009

Insecurity Sucks

Siyesli aku x suke ape aku rase skang. Sbb aku confuse nak mati nih.. I hate insecurity.. Maybe this is juz another mid life crisis that i'm goin thru.. Tapi.. Sebagai manusia biase, aku SANGAT TERDEDAH PADA KEBUSANAN.. Routines and normalities bore me. Uncertainties kill me..and.. the people i love most..

Bile aku rase uncertain, aku mule cari jalan utk ilangkan perasaan tu. Tapi slalunye, aku akan amik jalan² yg bodoh.. Ye betol.. aku x suke dikongkong.. Sbb bile aku dikongkong, utak aku xkan bekerje.. but that doesnt mean i prefer to be ingnored.. This is what happens when we enter a comfort zone.. We tend to assume.. Please..please.. please.. Don't take me for granted. My ground shakes easily..It's YOUR responsiblity to keep my feet on it. So, hold me tight before i fall..

Sorry.. aku mmg selfish. So what?? Aku mmg ego.. Ade masalah?? Aku bleh bertukar (hikk.. cam gaban plak) dlm sekelip mate. lalat pon x sempat terbang.. I could be the most cold-hearted person u'll ever know..

Sunday, September 13, 2009

Sedih ke? Marah ke? Amende nih?

Saje nk bgtau aku tgh sedey,marah, bengang dan mcm2 lagi. Sume dah campor2 sampai aku xtau nak rase mane 1 dulu. All i know is, i cant take this any longer. Sampai bile aku nak idup dlm denial nih?

Somebody please take away what i'm feeling.. If this is what i have to pay for a tinge of excitement, then i'd rather feel no more. The door is already opened. U know what u'd wanna do..

Friday, September 11, 2009

Blogger Award Dari Lillies


Hikk. Dapat award dari Cik Lillies kite.. Macehhh..

Syarat-syarat untuk ambil awards ini:

1. Buat Posting tentang Award ini.

2. Linkkan pemberi awards ini di entri itu.

3. Copy-paste Image di atas.

4. Sebelum ambil jangan lupa tinggalkan komentar di entri ini.

Skang aku nak tag org² berikut:

1. JURA.. (Ko WAJIB buat)
2. Nami
3. Meknonel
4. Prof
5. Aryana Mikez
6. Riss
7. Eman
8. Capri
9. Cik Epal
10. Samaira
11. Nek AinNuraniza
12. Sume followers blog aku. ngehngeh.. (hamek korang)

Thursday, September 10, 2009

Berbuka @ Concorde Hotel, Shah Alam


Hari Ahad aritu, Astro anjurkan majlis berbuke pose ngan anak² yatim kat Concorde Hotel Shah Alam.. Dorang jempu skali mod² ngan cetes² bertuah.. Ni sume gamba² sekitar majlis. Yg beh tu.. kebanyakan mod² sume pakai baju kaler coklat. Haha. Tapi sumpah x plan.. Cam comey je kan kitorang sume sehati berdansa pakai baju kaler same. hikhik..

P/S: JGN CURI GAMBA KAT SINI. BULAN POSE NI.. AKU SUMPAH SAPE YG CURI X MINTAK IZIN TU JADI VACUUM. UMAH AKU XDE VACUUM LAGI NIH..

Menconteng Arang!!






Hoho.. Saje nak bgtau. Aritu name² di atas tu sume tgh xde keje. Sume gi bertape kat blog Aryana.. Sume men conteng2. Tapi tangan aku paling menggigil.. Kakaka. Maklum la. Nebes weh, cet kat kapet di mane aku bukan mod. Hohoho..

Yg paling atas telah dirusakkan oleh makhluk perusak.. Yg tgh² tu x jadik sbb aku lukih leb² tu sambil tangan gigil². Yg last tu, makhluk perusak telah menebus dose dgn menulung aku lukih leb² tu dgn comey skali. hikhik..

Fast Breaking @ Menara Tinjau







Hari Sabtu lepas, kitorang gi berbuke kat Menara Tinjau, Ampang.. Siyes ni aku xpenah denga pasal tempat tu. Tu la pes taim.. Tapi, not bad. Best.. Kat atas tu ade 3 restoran.. Leh nampak view 1 KL..
gamba 1: Depan pintu masuk Menara Tinjau. Aku tgh bertekak ngan adik aku tu.. hoh..
gamba 2: Restaurant yg kitorang gi makan..
gamba 3 & 4: whole KL view dari restoran tu..
gamba 5: adik² aku..
gamba 6: aku tgh feeling² ayu tapi x menjadi sbb kepenatan baru balik keje..
gamba 7: tomyam ayam
gamba 8: grilled chicken chop
gamba 9: spaghetti bolognaise
gamba 10: grilled sirloin steak
gamba 11: banana springrolls with ice cream
gamba 12: aku feeling² menggedik kat atas menare tu..

Sunday, September 6, 2009

Tag Dari Lillies

Ni tag dari Lillies. Hehe.. Jom²..

1. nama timangan anda di rumah...
Eme

2. anda seorang yang...
camne aku nak judge diri sendiri ni? huhu.. paling obvious... Aku hot tempered. Nasib korang la..

3. lagu favourite
banyak.. aku layan je. Cam skang aku tgh rajin denga lagu² zaman skolah dulu. Tapi..err.. sorry, aku x pandai layan muzik local artistes. Diorang kurang membuke selera aku. Korang nak ckp aku berlagak? haha.. Ade aku kesah? cak cak cak cak cak cak cak cak..

4. makanan kegemaran
ape tekak aku rase nak makan, aku makan..

5. soalan telah daku abaikan....
err. x paham. soalan ape ni?? aku x mengabai soalan ape² pon.

6. warna kesukaan
aku suke semua kaler.

7. benda yg mesti ada dalam beg
errr.. jap.. iskk. purse, phone, inhaler, maskara, lip balm, camera.. nampak sikit kan? tapi beg aku slalu penuh. maybe banyak sampah sarap segale resit yg aku malas buang..

8. kali terakhir anda menangis
sumpah x ingat..Aku susah nak nangis..Kalo aku nangis tu maknenye aku betol² sedih, dissapointed, marah,geram..

9. sikap yg buat anda stress
Aku nyampah org buat plan last minute... x suke giler org terhegeh².. Xsuke org yg lembab nak jawab phone.. weh..aku ni x rajin nak sms la. So, kalo aku call, maknenye ade bende penting. Aku benci org selfish.

10. tag 6 rakan anda
err sape aku nak tag ni.. aku xnak tag jura. sbb aku tau taste tag2 yg die suke jawab. ini bukanlah salah satu drpdnya. huhu..ok, aku nak tag:

-Prof
-Aryana Mikezz
-dakRiss
-Capri
-Nami
-Semua la. sape2 yg bace tag ni.. (aku nak letak sume name yg aku kenal. tapi die mintak 6 je kan? So aku wat camni) hahaha..

PERHATIAN: DGN SEGALE HORMATNYE, AKU MENJEMPUT JURA UTK BUAT TAG NI. JURA, KALO KO X BUAT, SIAPPPPPPPPPP!!!!!! (die komplen aku x tag die). wakakkakakaa

Saturday, September 5, 2009

Tag Dtg Lagi: 30 Secrets About Yourself

Aku kene tag ngan Jura..

30 secrets About Yourself. Be honest no matter what..

[One] Who was your last text from?
My sister, Ain.. (asking about what color actually her baju kurung is. Bute ke MOK? tu kuning butter la.. )

[ Two ] Where was your default picture taken?
In my former car..

[ Three ] Are you bored with life at times?
Rarely.. Life is full of exiciting things..

[Four ] Your current status?
Always available. haha..

[ Five ] What is your current mood?
Uh? i cant think.. too much on my mind..

[ Six ] Where do you stay?
Home of course..

[ Seven ] If you could go back in time and change something, would you?
Maybe..

[Eight ] What's your favorite color/s?
I think every color stands out on their own. So, each is my fav..

[ Nine ] Ever had a near death experience?
Not yet..

[ Ten ] Something you do a lot?
going online.. Thinking.. SMS'ing.. gaming..

[Eleven ] Who can you tell ANYTHING to?
I keep REALLY PRIVATE things to myself.. i trust no one.

[ Twelve ] Name someone with the same birthday as you.
uh? Can't remember? Is there anyone that i know of?

[ Thirteen ] If you could have one super power what would it be?
The Jumper.. wish i can go places in the blink of an eye..

[Fourteen ] What's the first thing you notice about the opposite sex?
Good looking.. hygiene.. (sorry guys.. shower often pls.. )

[ Fifteen ] Favorite season?
none

[Sixteen ] Do you still watch kiddy movies or tv shows?.
Err.. yeahh..

[ Seventeen ] What are you eating or drinking at the moment?
None.. Puase la..

[ Eighteen ] Do you speak any other language?
Yeah.. QENNISH.. (one that only I, myself understand).. I could speak a little of Cantonese tho'..

[ Nineteen ] Describe your life in one word.
Complicated

[ Twenty ] Do you have any tattoos?
Yeahh.. got it from my chicken pox days.. right on my forehead..

[ Twenty-one ] Who was the last person you hung out with?
Someone I care about..

[Twenty-two ] What are you thinking about right now?
Going home.. break fast.. get some rest..

[ Twenty- three ] What should you be doing?
Entertaining chatters.. haha.. sorry.. ngular jap..

[Twenty-four ] Who was the last person that made you sad/angry?
I don't remember..

[ Twenty-five ] What are you listening to?
I juz downloaded Berikan Aku Cinta by Ungu..So i'm listening to it now..

[Twenty-six ] Do you like working in the yard?
Nope.. Nature and I don't get along well..

[Twenty-seven ] Who is with you?
Baizura THE CEO of MURAKES.. die hasut aku supaye x pose hari ni. Waklusss..

[ Twenty-eight ] Do you act different around the person you like?
Sometimes..

[ Twenty-nine ] What is your natural hair colour?
I dont know.. when i was small.. my hair was brown.. but it got darker thru time..

[Thirty ] Last time you were really happy.
Damn.. I can't remember.. No one cares to make me happy.. I guess i'm juz not that important.. But.. Hell! I don't give a damn. I'll survive anyway..

P/S: aku tag sume org yg belom buat tag ni.. Yg penting.. BE HONEST ok..

Err..Boleh ke aku nak berbangge nih?

Ngehngeh.. saspen x title? (bek korang ckp saspen.. kalo x, aku libas sorang² ngan sabit).. Err camni.. iskk.. Aku segan la gak.. Tapi dlm mase yg same, aku cam bangge la kan..

Ok².. back to the story.. Err.. hikk. Aku cume nak ckp.. Aku cam bangge la sbb tahun ni aku leh pose direct 2 minggu xde skip sehari pon. Hikhik.. Slalu ade jek setan² bertupengkan manusia mengganggu idup aku. Tapi taun ni, CEO murakes yg 1 sip ngan aku pon berpuase dgn sgt berjaye.. (itu yg die ckp la.. x tau la kalo die ade ponteng tapi xnak bgtau aku).. huahuahua..

Tapi aritu mmg aku dlm kesengalan sgt²... Seb bek la keje ngan Pesal yg memahami.. So, aku ngan die take turn tido.. itu pon aku dok tersengguk² dpn PC.. wakaka. Aku rase mesti Pesal gelak² tgk aku yg kesengalan keamatan.. Tapi.. Ade aku kesah? cak cak cak cak cak cak cak cak..
Maceh eh Pesal sbb kasik aku tido. hohoho..

Tu je aku nk bgtau.. ngeee.. Sile doakan aku berjaye sampai ujung pose eh.. (melainkan ade sebab² yg mewajibkan aku x pose la).. Aminnnnn..

Wednesday, September 2, 2009

Utk Tatapan Aryana

Wakaka. Siyes la aku nak gelak weh bace blog ko. Honestly, aku x kisah pon ko x suke masuk blog aku. Sbb aku buat blog bukan dgn harapan ade org bace.

Mcm aku ckp.. Tujuan aku blogging ni utk ingatkan aku 1 hari nanti, ape yg penah aku lalui.Supaye aku x lupe diri. Ko paham la kan kalo nak gune kertas ngan pen, bape buku plak aku nak tuleh.

So terpulang la pade ko nak bace ke xnak. Aku tau aku xreti menulih dan membuatkan 1 cerite tu jadi menarik.Xmcm sesetengah mod² peberet ko. Aku tulih cukup utk aku sorang paham. So, kalo org lain paham, kire aku bertuah la. Patotnye ko x yah edit la yg ko ckp x suke masuk blog aku tu. wakaka. Bior je la pon. Xde sape la nak marah.

Ok, tu je aku nak bgtau. Time kaseh.

P/S: beliau mungkin xkan terjumpe entry ini dgn la sendirinye sbb lembaran ini bukanlah antara pengisi waktu lapang beliau. Pada sape² yg leh sampaikan, sile² la k..

Tuesday, September 1, 2009

Butet

Hik.. AKu dpt kucing baru utk gantikan si Bubu yg mmg ilang x balek². Aku kasik name Butet. Sbb pewot die bulat jek. hikhik.. Comey kan? Dah la manje giler.. asik nyondol jek..