About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Sunday, December 12, 2010

USED BLACKBERRY BOLD 9000 FOR SALE





FOR SALE!
USED BLACKBERRY BOLD 9000 (original Maxis set).

- RM550 (NEGOTIABLE)
- comes with maroon matte casing
- OS upgraded (same as BOLD 9700)
- very good working condition.
- original charger

if interested, email me at em3lia@gmail.com

Friday, November 26, 2010

Goodbye @15

Yes.. i've come to a long awaited turning point in my life. i've been dying to get this opportunity. After more than 6 years being a moderator on @15, this chance has finally hit me. However, leaving @15 is not something easy for me to do. It has been a part of me throughout the years. Well.. most part of me.. But this is what i have to. I want to.

To those who had helped me thru, a million thanx to all of u. Thank u for sticking around. No words can express how much i appreciate your presences. And to whom i may have hurt along the way, a trillion apologies i seek from u.

Tomorrow, Saturday, 27th November 2010, is going to be the last day i'll be playing the role of a moderator. (and hell i hope there wouldn't be any delay). Hehe.. I just hope tomorrow wont be a long day for me. Amiin..

Tuesday, November 9, 2010

Hye!!

saje nak bgtau yg saye masih hidup. Saye mcm malas nak wat posting sbb saye x suke template blog saye. kalau anda rajin nak buatkan design utk blog saye, sile la. hikhik

Sunday, October 3, 2010

Bosan Dengan AWAK...

utk sape2 yg terase...

awak.. kat sini saye nk bgtau, saye rase awak kadang2 merimaskan fikiran saye la.. owhh.. tapi skarang lebih kerap saye rase.. Sorry la.. saye bukan nak tunjuk ego kat sini... tapi saye dah agak bengang la dgn situasi skarang..

Saye rase saye tak pernah kenal siape awak yang sebenar2nye.. Siape awak eh? Awak cume hidup dalam kesamaran saye.. dalam ape yg saye bayangkan, awak ni lain.. dan saye rase, saye tak nak find out pun pasal diri awak yang sebenar2nye.. Awak buang mase saye la.. Saye bosan la dgn interference awak..

awak.. tolong la keluar dari hidup saye.. ini jalan saye.. saye tak nak awak ade dalam future saye... sorry la kalau awak rase saye kejam sbb tulis camni... tapi awak ni memang x reti give up eh? atau x reti malu?

lagi skali, SORRY.. tapi, secare baik, saye mintak awak tolong la blah..

P/S: Selamat Hari Raye. Maaf Zahir Batin..

Wednesday, August 25, 2010

My Pretty Babies

Butet tgh tdo..

close up skit...mcm ni punye pesen pon  boleh..


terkejut akibat gamba beliau di'snap'..


welcoming a new member of the family.. LOCCO..

Usher In Action ~07.07.10~

Our (My cousin and i) long awaited fav finally came over.. Sanggup ni bayar ticket mahal2 semate2 nak dok kat 'rock zone'.. We paid RM428 per ticket and were mong the first to purchase the tickets (~.~)

The opening act was performed by Izz.. which we didnt get to see cause the stupid security let us in a little bit late.. tapi xpe.. x penting pon. ehehe.. The second performance  was by Misz Nina. She sang 'What U Waiting For', but too bad Colby was not around..

The crowd went crazy cause Usher couldnt perfom till The Queen arrived! Dang!!

Misz Nina and crew









~ ~ ~

video
Usher performing 'Burn'. But i only managed to record the
 final half cos i forgot that i hav my camera with me :p


video
'Love In This Club'


video
'Yeah'


video
'Oh My God'.. buy i only managed to record the frst half..
my camera chose to drain out its battery. Perfect timing :(

Tuesday, August 24, 2010

Kalau la saye ade 25 jam sehari...

Kalau la saye ade 25 jam sehari..

- pasti saye membayar 'hutang2' mase bersame kawan..

- pasti saye hantar laptop yg dah ke 100 kali rosak tu pegi repair

- pasti saye menyumbang masa bersama family yg dah start komplen tentang kesombongan saye (owhh saye bukan sombong. tapi kalau saye spend time sekejap je bersame anda2, anda2 sume komplen jugak yg saye ni kejap2 hilang. baik saye hilang lame2 sikit.. hehehe)

- pasti saye pegi buat facial yg saye plan sejak 3 bulan lepas, tapi x pegi2 jugak

- pasti saye pegi treatment rambut saye

- pasti saye pergi Aquaria yg saye plan nak pegi sejak 2-3 tahun lepas tapi x sampai2 jugak.. hmm..

- pasti saye dah pandai masak makanan2 yg sedap2..

- pasti saye dah pegi potong kaki 5 sluar jeans baru saye..  ( x baru sgt la. jeans tu saye dah beli tahun lepas tapi x penah2 pakai)

- pasti saye dah boleh jinakkan Opet dan Nami (my 2 precious sugar gliders) dan bawak diorang pegi jln2..

- pasti saye dah kurus sikit sbb luangkan 1 jam extra utk bermain wii hari2 kat rumah..

- pasti saye update blog hari2.. (bayangkan betape banyaknye saye boleh menulis dlm 1 jam extra itu)

- pasti saye boleh pegi becuti kat tempat yg best2..

- pasti saye dah hafal careography steps lagu Nobody - Wondergirls

- pasti banyak bende yg saye dah boleh buat...

TETAPI.. saye cume ade 24 jam sehari.. dan bukan mudah utk saye memuaskan hati semua org.. Saye sungguh x faham bile org ckp mereka BOSAN! xde mende nak buat ke weyy?? dlm dunia ni banyak bende korang boleh buat.. hargai mase yg korang ade..

owhh sorry la saye merepek. saye mengantuk kat ofis ni. tunggu mase nak balik je. ehehe..

Tuesday, June 29, 2010

Eh!! Terlupe plak..

Saye nak ucapkan time kasih utk sume bday wishes. maceh gak sbb ingat.. Dah besar dah saye.. hikhik..
Well.. those numbers dont really make me old.. what matters is how wiser they made me become.. Oleh sbb umur saye pon semakin bertambah, saye dah malas nak entertain perkare2 yg membuang mase. Sbb saye x suke ditunggu dan menunggu. Jadi mase itu platinum utk saye.Saye dah abes merepek. Saye nak buat report. pastu balek tido.. :)

Saye Yg Super Duper BZ..

Saye dah setel pindah umah.. Tapi baru 95% la settle. Brg blom kemas lagi. Bersepah2 umah tu.. Pastu dgn event bowling @15 lagi saye kene settlekan. Pastu saye nak cari model yg chinese look pulak utk photoshoot Pinkboogie.. Pastu masalah2 org lain pon saye yg kene pikirkan. Sume saye kene wat dlm  minggu ni. Jadi kalau ade yg call atau SMS x berjawab tu, sorry ye..

P/S: Penat dah menjage.. saye nak dijage plak.

Thursday, June 17, 2010

www.pinkboogie.com

yeahhh.. mari2.. sape2 yg suke shopping online tu, sile surf www.pinkboogie.com.. online store ni project bersame saye dan aunty dan sepupu sepapat. sape2 yg berminat utk membeli belah, sile register. and kalau ade ape2 nak ditanyekan, boleh email saye di emelia@pinkboogie.com atau pun boleh tanye direct kat sini. owhh.. anda juge boleh cari kami di www.facebook.com/pinkboogie

sekirenye anda ade ape2 suggestions atau pun request, anda sgtlah dialu2kan. kami akan update website sekerap yg mungkin. happy suping2 uols.. :)

Sunday, June 13, 2010

Rase Tak?

Perasan tak saye suke jauhkan diri skarang ni? Perasan tak saye slalu gagal dikesan? Perasan tak walaupun bile saye di depan anda, saye lebih banyak melayan fikiran sendiri? Perasan tak?

Sedar tak itu tanda2 yg saye dah bosan tahap maksima? Sedar tak saye sedang mencari2 jalan keluar tapi tak jumpe? Sedar tak saye dah fed up dgn keadaan yg same?  Sedar tak saye dah give up nak pertahankan mase depan yg belum tentu pasti cerah gelapnye?

Lepaskan saye dari ketidakpastian.. Lepaskan saye dari rase simpati.. Lepaskan saye dari perasaan serba salah.. Lepaskan saye dari rase beban keberatan...

P/s: owhh.. saye merepek je. Saye sgt mengantuk kat ofis hari ni.. Tapi, timbang2kan..

Saturday, June 5, 2010

Hello Sunshine!

Hehe.. sorry. agak lame tak update. sampai ade ugut2 ni.. hahaha.. aku bukan ape.. agak bz la (bz la sgt..). wowww.. sebulan lebih gak blog ni bersawang. banyak sgt citer dan luahan yg nak aku conteng kat sini. tapi jari jemari ni mcm refuse je nak bekerje... mesti blog ni merajuk ngan aku sbb aku tak jenguk2. sorry ye bloggy. gamba2 kat gold coast pon aku malas nak post. tunggu ye.. aku try update sekerap yg mungkin.. sayonara.. :)

Friday, April 30, 2010

Taking A Break

Lagi skali aku nak gi cuti2. ehehehe.. yeyyy.. destinasi kali ni ~~~ GOLD COAST! So, dgn ini, secare rasminye aku ingin mengumumkan bahawa aku akan bercuti selame 10 hari.. Tata..

P/S: Segale pesanan akan dilayan sekirenye anda memberikan bayaran yg secukopnye.. Stakat pesanan menggunekan air liur, akan dibalas ngan air liur gak. time kasey. hikhik..

Tuesday, April 27, 2010

Singapore

Last minute planning gi singapore.. Thnx Sygs (Lea & frens) for coming down all the way from JB. Anda semue sangat comel okeyhh..


The 3rd day  pegi Sentosa. huhu.. layann.. Tapi masing2 malas amik gamba. hehe.. kepale singe pon jadi la..

One of the things that attracted me in Sentosa.. Wishing tree.. Dorang siap tulis2 wish and gantung kat situ..

Next...Universal Studios.. Mase pegi tu, rollercoaster under maintenance.. Sobss.. Tapi best la.. Walaupun kejap.. huhu. HARUS repeat nih..

a peek along the street..

Far Far Away..

HAHA!!!!

** tu je yg boleh dikongsi.. :)

Sunday, April 4, 2010

Sekadar Renungan

Dah lama x menulis. Bukan malas. Tapi tak ada cerita yg nak digembar gemburkan. Aku masih tersekat di tempat yg sama. Tapi diam itu tak bermakna kosong.. Diam itu selalunya berfikir.

Selalu aku tertanya.. apa sebenarnya yg dicari dlm hidup ini? Ke mana sebenarnya hala tuju kaki ini? Mampukah kita bertahan atas dasar 'tangkap muat'?

Cukupkah dgn bergantung harap pada org lain? Persoalannya sampai bila? Bukan niat utk menempelak mana2 pihak. Cuma sekadar utk mengingatkan siapa kita sebenarnya.

Pernahkah terlintas di fikiran bila suatu masa nanti, tempat bergantung itu hilang? Apa ada dahan lain yg boleh dijadikan tempat berpaut? Atau haruskah dibiarkan saja diri sendiri hanyut mengikut arus? Mungkin juga kekuatan utk berenang ke tepian itu datang? U decide.. JANGAN TERLALU SELESA dgn keadaan sekeliling.

Sentiasa tanamkan dlm fikiran, yang nasib tak akan selalu menyebelahi kita. Oleh itu, renung kembali di mana sebenarnya kita berdiri. Tolong.. Bangun.. Bukan utk siapa2.. Tapi utk diri sendiri.

Friday, March 19, 2010

Sorry..

Sorry.. Saye sakitkan ati awk.. xyah la buat2 mcm xde ape2.. Xyah pretend as if nothing is going on cos the fact is we both know it, feel it.. Sorry sbb saye mcm x tentu arah.. saye pon xtau ape saye nak. Saye pon x tau hala tuju saye. I dont have something to hold on to anymore. I wake up every single fucking day juz for the sake of living.

I juz hope when all this is over, u'd still have the heart to forgive me, doesnt matter how the end would be. I juz need to let u know, while i still can, how important your role is in my life.. Sorry to drag u in this dip shit. I just dont know how to do this anymore. Suddenly, i'm not so good at what i had been doing well back then.

I'm losing control.. I messed things up.. i seriously fucked up big time. U dont deserve this from me. Damn i wish i could be the person u used to know. But i guess i'm juz not the old me anymore.

I know it's not fair for me to do this to u.. but i'm gonna have to ask u to stay away for a while. Give me some time to sort things out. I'm gonna need some time to be alone. I'm sorry..

Monday, March 8, 2010

Sorry, I Quit

So tired of this.. a never ending game. U wanna keep on playin it.. go ahead.. find another player to play with. I have to quit. It ain't for me. What's the point of staying in it? I ain't happy. U're too good at it. So good at manipulating..and it's been the umpteenth time i've been deceived. It was a mistake to let u see the other side of me.. the real me. It's ok. Take a bow. The crowd is still watching. U win. Another player will come along, i'm sure.. and.. Good Luck. I wont be there to watch. 

Thursday, February 25, 2010

My Dear Bebot..

My Dear Bebot, (aku kene tuka name ko sbb nnti org tau ko sape).
I dont know where to start.. It's so freakingly scary to find out that we share the same story. Honestly, it hurts so bad to see u this way. I know exactly how u feel. I've been there n done that. Aku xtau nak suggest ape. Things are easier said than done. Org2 yg merase je tau feelings tu.

My Dear Bebot,
U've seen how i chose a different path, and how i learned the hardest way of how to walk thru it. I'm still walking thru it. I'm not sure whether u would want the same. Believe me, it sucks. I know u've come to a crossroad and dont know which path u wanna choose. Others would tell u to trust ur heart. But u have to decide of what u NEED.. not what u WANT.

My Dear Bebot,
Whatever path u choose, u know u're gonna have to pay for the other path that u're neglecting. It's gonna hurt for a while.. (well.. it may take longer). But, i can assure u, that we both are gonna find ways to walk out of it.

My Dear Bebot,
I took a pledge that i'll stick around with u..and here i am pledging the same thing. Now look, i cant help u to decide. But, no matter what ur decision is, i promise i'll be there for u. U'll always have me to confide in..

Tuesday, February 23, 2010

Ni ape gaduh2 ni?

Saye perasan lately ni ramai plak dok bergaduh2 kat blog ni.. Cukup2 la tu.. Kat sini saye nak menyelesaikan segale kekeliruan yg ade..

yg pertame skali utk GOJENG.. cukup2 la. Maaf saye nyatekan di sini, saye agak rimas dgn anda. I need my own space. Tlg jgn langkah sempadan antara saye dgn anda. Sometimes, anda cube nak ambik tahu ape yg x sepatutnye anda tahu. Dan bile saye xnak bgtau, anda seolah2 xpaham atau buat2 x paham.. Anda tetap akan bertanyekan bende yg serupe tapi dlm bentuk yg lain. Lagi skali saye nyatekan di sini.. SAYE TIDAK BERMINAT UTK BERTUKAR2 NOMBOR TELEFON DGN ANDA. and that's it.

Utk BUBU @ CAPRI @ AMIE.. saye selesa berkawan dgn anda. xkire mcm mane pon perangai anda. sbb saye terime anda seadenye.. tapi tlg jage perasaan org2 lain yg melawat blog ni.Kalau anda rase saket hati dgn teguran2 mereke, diamkan diri. Jgn cpt melenting. Dan xpayah berbalas2 kate2 yg x best.

Utk segale2 ANONYMOUS..  (banyak anony ni).. Kalau anda betol2 jujur dlm meberi pendapat dan teguran, gune la name sendiri. Saye terime semue teguran dgn hati terbuke. Tapi perbuatan sesetengah dprd anda2 ni ibarat BALING BATU, SEMBUNYI tangan. tapi xpe. saye terime BATU yg anda baling tu sebagai SEDEKAH.

owhh.. lagi satu.. saye rase ade ANONY yg keliru mengatakan BUBU @ AMIE @ CAPRI  itu Lapis11 @ CAPRIZ. Anda dah tersilap org. CAPRI dan CAPRIZ are TWO totally different individuals. Please take note. dan saye rase Lapis tu xkan mencarut2 pon dlm ni.

utk lagi sorang KAK ANONY.. terime kasih atas teguran anda. utk pengetahuan akak, saye x kisah pon sape2 panggil saye dgn name saye. x perlu ade gelaran 'kakak'. Asalkan die X KURANG AJAR, saye dah cukup selesa. Ape gune kalau dok panggil kak ke ape, tapi BIADAP. lagi skali terime kasih atas teguran2 akak yg saye anggap sgt bernas.

Dan kepade yg lain2.. kalau anda ade perasaan x puas hati, simpan je rase itu. Saye  X BERMINAT utk melayan segale2 pertelingkahan yg berlaku di antara anda2 semua. Kalau anda masih nak berperang, SILE CARI TEMPAT LAIN di mane anda boleh memaki hamun sesame anda.

mungkin ade antare anda yg x pernah bace tentang ini di blog saye.. tapi di sini lagi skali saye nyatekan saye menulis blog ini semate2 utk mengingatkan diri sendiri tentang SIAPA SAYE SEBENARNYE. X pernah ade niat di hati utk MENUNJUK2 atau BERBANGGE diri dgn kewujudan blog ini.

Jika anda2 tidak bersetuju dgn pendapat saye, saye mintak maaf. Dan bende ni berakhir di sini. SAYE TAK AKAN MELAYAN ape2 pendapat pon berkenaan hal ini.

Kepade anda2 yg kurang mengenali saye dan rakan2 TERDEKAT, please keep your distance. SIAPE ANDA UTK JUDGE SAYE DAN RAKAN2 SAYE?

HAMEKKK.. SKEMA KAN BAHASE AKU?

Thursday, February 18, 2010

Sayang, Please Come Back Home..

Hahaha.. Aku x leh sebut name ko kat sini. Mainly, sbb aku xnak org tau ko sape.. Takot org tau agenda2 tersembunyi kite.. and yg paling aku takot, org ingat aku songsang. Kakaka.. Balek cpt skit boleh x? Aku x saba dah nak bemesrew dgn ko..Gile hipokrit kan aku?

Ape2 pon, secepat mungkin aku gegarrrrr.. Be ready for me sayang.. wurff!!! kakakaa..

Friday, February 12, 2010

Aku Yang Gatal Dan Miang!!

Haha.. takot x tgk statement aku? Bukan GATAL dan MIANG yg gitu2 la.. Aku kene allergy amende ntah ni.. Tetibe je 1 badan gatal2.. Cam kene gigit nyamok. Tapi beso2.. huhu.. Dah mcm beruk dah aku kat opis ni dok tergaru2..

Jenuh dah aku pikir2.. Nak kate aku merayap, xde plak. Must be something i ate.. Huhu.. tulunnn.. tgk gamba kat bawah ni.. Imagine this thing being on my whole body. Demit la.. Mmg harus la aku gi klinik. Kene amik shot.. Konpem kene cucuk kat bontot. Bontot pon bontot la. Janji kegatalan dan kemiangan aku hilang!

Sunday, February 7, 2010

Shim's Bachelorette Party

Congratulations Shim! I know the girls are trying to scare u with the bad visions of married life. But screw them. U love him so much, and we're so damn happy for u..  Those bad asses don't realize what they're missing.. (including me. hehe)..



Wednesday, February 3, 2010

Moving On

Cehh.. cam tajuk buku text skulah rendah plak. Whatever it is.. i think this is exactly i NEED to do. Holding on to this heartache is leading me nowhere. I'm still stuck between false hope and reality. To some, holding on makes us stronger. But sometimes, it's letting go.

Now, i'm not gonna lie. This has been hurting me like hell. Still does. I'm trying to find ways to get the hell out of this. If this is what u have to pay for being nice, then why bothering being nice at all? I don't know if one ever deserves a pain like this.. but i'm embracing it ALL at once.

I seriously don't know what's going on. Still trying to figure out. But i guess my time is up. I have to learn to move on. It might take forever, but i'm willing to take any possibilities there are. I don't mind walking around with the scars. That's who i really am..

I have to be honest, i cant stop thinking of what i've done wrong. Have i ever hurt a person like i'm being hurt now? If i ever did, i don't think i'd be able to forgive myself. How could i be so COLD HEARTED and CRUEL? I don't even dare to think about it. It'll hurt me more. I just hope, i wont ever have to play that part
anymore.

I know we only look at what we wanna see.. Listen to only what we wanna hear till we tend to forget what else is important. Shutting out the rest of the world. Curse me for being that person.

To Shelley, i think u're right. Maybe Allah is preparing me for something better. I hope so. If this is what it takes for me to learn to be stronger, then i'll walk on this path. Be good or bad..

To Mas Baizura, u really amaze me. I didn't know u once led this path. Believe me, if i did, i would've been there with u all along. I'm sorry i didn't. I was too busy being selfish. Maybe u're right. This is not what i deserve, but it's more like a lesson i shall learn. Something i SHALL NOT DO to others. I think u're right. Maybe I haven't tried hard enough. Thank u for making me see things from different views. Somehow i feel like u're the missing puzzle. Let start with our dance class soon, shall we?

To Alfie, ur words were harsh. But i know u were trying to make me feel better and most important, being brutally honest. I'm thankful to have met someone like u. Maybe this is not bad after all. Thank u for being there.

Adam, this is something u should learn. Hehe.. i'm not trying to scare u. But please.. think about the consequences. And thank u for being such a GREAT friend.

Baizura Sabri, i should've listened to u. U were right all along. I created an opportunity for this mess. If there's a one person who should keep me on the ground, it's u.

Putra, i know u hate me for being this way. I can't thank u enough. U're being such a good friend. Checking on me every single day..and i'm so thankful for u.

Aryana, i wonder how could a girl as young as u are could offer such advice.

Enji n Alin, thank u for being good listeners. Jom karok!

Abg Mike, pray for me. U're being such a good big  brother. It's good to know that u're around to keep me on the ground.

To everyone else who was being there all along, (still being there) i swear i cant thank u enough. My prayers are always with u.

To myself..this is the time for repentance. I pray for the courage to grow and the faith to know that this will eventually be turned to a good thing after all..

Tuesday, February 2, 2010

Nak Sgt Kurus Kan?? Hamekkk!!


Nak sgt kurus.. i asked for it. But it happens in undesirable way. 4 hari dok hospital rase cam dok nerake okeyh. Siyesli mase aku start demam, aku rase mcm mase aku dah sampai je. Dah la x leh bangun, breathing pon x stabil.. Last2, kene masuk spital..

Thanx to Mak Long, Pak Long, Makchu, Abg Man, Aunty Julie, Uncle Tim, Zura, Iwan, Intan and Alfie for dropping by. A million thanx to Mr. Yus for being there ALL the time. Thanx Putra, Abg Mike, Afiq, Adam, Jura, Rini, Wanie, Eja and EVERYONE else for the endless phone calls and text messages to keep me BUSY! U guys know how much u mean to me.. And thanx to everyone else that helped me thru..

Sunday, January 17, 2010

Yg Terdetik..

-Still susah nak tido..

-Hari ni rase sgt2 berdose..

-Still memujuk hati sendiri..

-Cube nak ingat name2 mereka yg disakiti..nak mintak maaf..

-Perlahan2 terime hakikat yg Allah tu adil.. baik buruk yg kite buat, ade balasan..

-Tersedar bahawa ade lagi 'manusia' di sebalik 'kebinatangan'..

-Mencube sedaye upaye utk berlaku adil..

-Tau.. aku mmg '***' pon all these while..

-Masih sakit..

-Sedang menerima balasan..

-Masih di bawah roda.. (lambat betol kali ni roda ni nak jln naik atas)

-Mencari2 cara nak bangun selepas tersungkur.. Mcm mane nk jln ni? merangkak pon belum..

-Tetibe gelak sendiri sbb perasan ape yg kene kat diri sendiri ni betul2 ape yg penah dibuat kat org lain.

-Ckp pasal halal haram.. aku halalkan segale2 yg pernah diambil dari aku oleh sape2 pon..

-Terfikir nak bawak diri jauh2.. tapi, aku bukan pengecut, bukan budak2..

-Nak migrate ke xnak ni?

-Owh.. masih ade yg sudi berkongsi sedih. Alhamdulillah..

-Junjungan terime kasih kepade mereka2 yg sudi tlg aku utk bangun.. help me walk thru this pleaseeee..

-Belajar utk x sakitkan hati sape2 lagi.. Sbb nnti dpt balasan lagi.. serik dah ni..

-i'm heading north people.. coming, anyone?

Thursday, January 14, 2010

Al-Fatihah..

On Saturday, 9th January 2010, my beloved grandfather had passed away peacefully after almost a week beeing in comma. He passed away in front of all his children and most of his grandchildren. It was a heartbreaking moment for everyone.. but at least, he did not suffer for long.

Frankly, it broke my heart to see my grandma in grief. She has lost a friend of almost 60years. I can't imagine the saddness that she still feels. I don't even dare to put myself in her shoes. I just pray that she'll embrace it as it is.. May Allah bless his soul. Al-Fatihah.

Wednesday, January 6, 2010

Thank You..

It's amazing of how things work out their own ways to make us see what awaits us ahead. It's surprising of how obstacles make us realize how strong we can be...and it's soooo damn funny of how things u did, get back to u in thousands of ways.

Thinking back, maybe i deserve this. But then again, life is a cycle.. Everything in between just makes it more interesting...or painfull. For me, this is just a beginning of a new chapter..and i dont know if i'll walk out of it unhurt.

For those whom i have hurt, i'm sorry.. i truly am.. I guess i'll have to live with the guilt.. For those who stick around, thank u.. no words can express my appreciation.. For those who walked away, keep on walking... It's your loss and i'm sorry for it..

P/S: To Mr. Puca, i'm no longer your baby girl.. i know u said i'll always be.. but i'm big enough to handle things in my own ways.. So Stop worrying.. :')

Friday, January 1, 2010

Happy New Year

Happy New Year utk sume. Semoge tahun ni lebih baik dari tahun lepas. Taun ni aku xde azam sgt pon. Xde hati nak berazam. All i'm wishing for is to have a peace of mind. Give me back my life. I desperately want it back. Again, happy new year..