About me

My photo
~ I'm for real.. I never pose.. I say what I feel ~
Feeds RSS
Feeds RSS

Sunday, April 4, 2010

Sekadar Renungan

Dah lama x menulis. Bukan malas. Tapi tak ada cerita yg nak digembar gemburkan. Aku masih tersekat di tempat yg sama. Tapi diam itu tak bermakna kosong.. Diam itu selalunya berfikir.

Selalu aku tertanya.. apa sebenarnya yg dicari dlm hidup ini? Ke mana sebenarnya hala tuju kaki ini? Mampukah kita bertahan atas dasar 'tangkap muat'?

Cukupkah dgn bergantung harap pada org lain? Persoalannya sampai bila? Bukan niat utk menempelak mana2 pihak. Cuma sekadar utk mengingatkan siapa kita sebenarnya.

Pernahkah terlintas di fikiran bila suatu masa nanti, tempat bergantung itu hilang? Apa ada dahan lain yg boleh dijadikan tempat berpaut? Atau haruskah dibiarkan saja diri sendiri hanyut mengikut arus? Mungkin juga kekuatan utk berenang ke tepian itu datang? U decide.. JANGAN TERLALU SELESA dgn keadaan sekeliling.

Sentiasa tanamkan dlm fikiran, yang nasib tak akan selalu menyebelahi kita. Oleh itu, renung kembali di mana sebenarnya kita berdiri. Tolong.. Bangun.. Bukan utk siapa2.. Tapi utk diri sendiri.

2 Hit(s):

Kasawari said...

Hai Qen.. Booo!

Motivasi untuk diri sendiri.. bagus tu..

miss chekleen said...

hurmmmm......

urmmmmm....

errrmmmm......

nyummmmmm3...

muhasabah diri aku dah siap